Naslovna Sport Ostali sportovi Kozara preokretom do treće pobjede u prvoj polusezoni

Kozara preokretom do treće pobjede u prvoj polusezoni

U okviru 11. kola odigrano je 5 utakmica. Kozara je u Gradišci dočekala ekipu Ada Nova Banka iz Banja Luke.

 

Za Kozaru su u prvom bloku nastupili Šukalo i Aleksić, a za ekipu Ade Živojin Džajić. Napao je Šukalo u svom stilu i odigrao još jednu odličnu utakmicu u nizu. Sa 304 oborena čunja nakon dvije staze, već je bilo poznato da će osvojiti meč poen. Džajić se na 46-oj kugli povrijedio a umjesto njega je ušao Šućur. Pobijedio je Šukalo sa 570:511 oborenih čunjeva. U drugom paru Aleksić je imao velikih problema. Nije to bio njegov dan, iako je „u pune“ imao skoro 400 oborenih čunjeva, „čišćenje“ je bila prava drama.

Na drugoj strani fantastičnu igru je prikazao Bojan Novaković i pobijedio sa 531:593 oborenih čunjeva. U drugom bloku su nastupili Mandić i Smiljanić za Kozaru dok su za Adu nastupili Peković i Boris Novaković. Promjenjiva forma Mandića u ovoj polusezoni umalo je bila kobna za Kozaru u uvoj utakmici. Nije to bila utakmica za pamćenje za ovog mladog igrača, koji je izgubio od Pekovića sa 534:557.

Drugi šok za Kozaru režirao je Smiljanić jednom od najlošijih partija ove sezone. Blagi pritisak osjetio se već nakon prve staze, gdje je za 2 čunja izgubio set od Novakovića. Na kraju je završeno 545:548 za Novakovića. Kozara je bila u nezavidnoj situaciji prije zadnjeg bloka i rezulatu od 1:3.

Zadnji su za Kozaru nastupili Lacković i Biber, a za Adu Bjelajac i Mrakodolac. Lacković je u prošloj utakmici dokazao da može odigrati još dobrih partija, što se vidjelo i u ovom meču. Igrao je Lacković koliko mu je trebalo i sa skromnih 538 je dobio Bjelajca koji je oborio 533 čunja. U drugom paru na scenu stupa Biber koji je ove sezone fantastičan zajedno sa Šukalom. Igrao je Biber mirno i precizno kao u najboljim danima. Utakmicom za kuglaške udžbenike dobio je bez promašaja i sa sva četiri dobijena seta Mrakodolca sa 576:495. Preokret u koji je malo ko vjerovao u tom trenutku došao je u najboljem trenutku za Kozaru. Pobjedom 5:3 i +58 čunjeva  Kozara je skočila na osmo mjesto na tabeli.

Ostali rezultati 11-og kola.