Naslovna Sport Fudbal Kozara na gostovanju u Banjaluci kod Slobode iz Mrkonjić Grada

Kozara na gostovanju u Banjaluci kod Slobode iz Mrkonjić Grada

GRADIŠKA – Nakon zimske pauze, danas, 09. marta, počinje proljetni dio prvenstva u I Ligi Republike Srpske. Kozara počinje gostovanjem u Banja Luci kod Slobode iz Mrkonjić Grada. Prilika je to za razgovor sa novim šefom stručnog štaba FK Kozara Igorom Jankovićem.

Pripreme su završene, kao i prethodnih par sezona kompletne su obavljene u Gradišci. Može li se reći da ste ih uspješno odradili?

Igor Janković – Pripreme su odrađene onako kako smo i zacrtali na početku. Ekipa je vrijedno radila, poslužilo nas je i vrijeme, tako da potpuno spremni ulazimo u nastavak prvenstva.

Odigrali ste šest prijateljskih utakmica, bez poraza. Nadamo se da ćete i u prvenstvu nastaviti u takvom ritmu?

Igor Janković – Prijateljske utakmice su nam poslužile za uigravanje tima i uklapanje novih igrača. Rezultat u njima je bio u drugom planu, ali je tim pokazao želju i htijenje, pa su i rezultati došli.

Nekoliko novih igrača je stiglo u zimskom prelaznom roku, da li su se već uklopili u tim?

Igor Janković – Pojačali smo se na mjestima koja su nam bila deficitarna, dok je većina igrača tu od ranije. Kroz pripremne utakmice pokušali smo da ih sve uklopimo u tim. Koliko smo u tom uspjeli, vidjećemo u nastavku sezone.

U prvih šest kola odlučiće se ko će u Ligu za prvaka, a ko u Ligu za opstanak. Šta da očekujemo od Kozare?

Igor Janković – Kozara je jesenji dio završila na mjestu koje vodi u Ligu za prvaka, a to nam je cilj i u nastavku prvenstva. Vjerujem u ove momke, znam da će u ovih šest kola biti veoma teško, ali daćemo sve od sebe kako bi izborili Ligu za prvaka, gdje je Kozari i mjesto.

U subotu je gostovanje u Banja Luci Slobodi iz Mrkonjić Grada, očekivanja?

Igor Janković – Poznajem i poštujem ekipu Slobode, znam da položaj na tabeli mnoge zavarava, ali mi idemo u Banja Luku da odigramo dobru utakmicu i vratimo se u Gradišku sa za nas povoljnim rezultatom.