Naslovna Sport Košarka KOŠARKAŠICE “KOZARE” ŠAMPIONKE SRPSKE

KOŠARKAŠICE “KOZARE” ŠAMPIONKE SRPSKE

Košarkašice “Kozare” iz Gradiške šampionke su Prve lige Republike Srpske za sezonu 2021/2022.

“Kozara” je pred domaćom publikom u Areni Gradiška ubjedljivo savladala ekipu “Ušća” iz Banjaluke rezultatom 74:43 i tako došla do treće odlučujuće pobjede u četvrtoj utakmici finalne serije Prve lige Srpske.

Trener “Kozare” Duško Ivetić rekao je da je prvenstvo bilo teško, ali da je njegova ekipa jačala iz utakmice u utakmicu i tako došla do šampionske titile.

Kapiten šampionki Srpske Slobodanka Škrbić istakla je da je ova utakmica bila kruna sezone i događaj za pamćenje, jer su imale priliku da pobjednički pehar podignu pred brojnim navijačima u gradiškoj “Areni”.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Republike Srpske Dragan Ćazić rekao je da je utakmica u Gradišci kruna uspješne sezone Prve lige za košarkašice.

“Želja nam je da imamo sve više klubova u takmičenju i pokušaćemo i naredne sezone da obezbjedimo sredstva da pomognemo svim klubovima. Ove sezone Košarkaški savez je klubove u Prvoj ligi za košarkašice oslobodio plaćanja kotizacija i članarina i tako pokušao da podrži žensku košarku”, naveo je Ćazić.

Šampionskom titulom u Prvoj ligi Republike Srpske košarkašice “Kozare” su izborile i plasman u Premijer ligu BiH, a da li će u narednoj sezoni nastupati u višem rangu zavisiće od toga da li će klub obezbjediti dovoljno novca za ovo takmičenje.

Predsednik kluba Danijela Raca Nežić kaže da, za razliku od ranijih godina, sada u “Areni” Gradiška imaju sve uslove za takmičenje, ali da je pred upravom kluba težak zadatak kako u saradnji sa Gradskom upravom i sponzorima obezbjediti dovoljno novca za takmičenje u Premijer ligi BiH.

Načelnik gradskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Dragutin Kovačević rekao je da će Gradska uprava na kraju takmičarske sezone razgovarati sa predstavnicima svih klubova i sigurno donijeti najbolju odluku sa ciljem da se svi nastupe u rangu takmičenja koji zaslužuju.

Kovačević je čestitao košarkašicama “Kozare” na titili, ističući da su one ponos Gradiške i dokaz da je Gradska uprava donosila prave odluke kada je ulagala stedstva u izgradnju Arene i razvoj sporta.

Izvor: RTVG