Naslovna Kultura Koncert Rade Šerbedžije u Kulturnom centru Gradiška (Foto)

Koncert Rade Šerbedžije u Kulturnom centru Gradiška (Foto)

GRADIŠKA – Poznati pozorišni i filmski glumac, pjesnik i muzičar Rade Šerbedžija sa svojim bendom ”Zapadni kolodvor” održao je koncert za pamćenje u Kulturnom centru u Gradišci.

ŠERBEDŽIJA 4

Brojna publika imala je priliku da čuje i vidi pravi muzičko scenski performans i pjesme sa starog i novog repertoara Šerbedžije. Svojim šarmom, scenskim nastupom i pjesmama oduševio je sve prisutne.

ŠERBEDŽIJA 3

Šerbedžija je rekao da je zajedno sa najboljim muzičarima iz Zagreba ”Zapadni kolodvor” prošle godine objavio CD i da su za taj najbolji album godine dobili Porin.

SERBEDZIJA 1

”Kad god su koncerti sjetim se Kemala Montena i događaja na našim zajedničkim nastupima”, naglasio je Šerbedžija.

ŠERBEDŽIJA 7

On je rekao da je puno putovao po gradovima bivše Jugoslavije, ali da do sada nije nastupao u Gradišci, te je obećao da će opet doći.

SERBEDZIJA 2

Jedan od članova benda ”Zapadni kolodvor” je i Šerbedžijin sin Danilo. Prije koncerta održana je konferencija za medije u visokoj školi Primus. Dekan Visoke škole Primus, dr Vojislav Škrbić, rekao je da posjeta velikog glumca za njihovu školu ima ogromni značaj.

RADE SERBEDZIJA 8

Nauka, umjetnost i kultura predstavaljaju osnovne komponente savremene civilizacije i temeljne borbe za dostojanstvo svakog ljudskog bića, a proslavljeni glumac, i svjetski i naš, kako je rekao Škrbić, dosegao je visok stepen ljudskog dostojanstva zahvaljujući muzici i nauci.

ŠERBEDŽIJA 5

On je naglasio da prisustvo slavnog Šerbedžije daje primjer da su nauka, umjetnost i kultura isprepleteni i da zajedno mogu doprinijeti napretku čovječanstva.

Direktor Kulturnog centra, Željko Blagojević, ovom slavnom glumcu i muzičaru poklonio je sliku akademskog slikara iz Gradiške Mladena Stajčića.