Naslovna Info Gradiška Konačna rang-lista odobrenih stipendija za akademsku 2021/2022. godinu

Konačna rang-lista odobrenih stipendija za akademsku 2021/2022. godinu

Grad Gradiška je objavio konačnu rang-lista odobrenih stipendija za akademsku 2021/2022. godinu.

Dragutin Kovačević, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti je rekao da je konkurs za stipendije bio objavljen 3. novembra 2021. godine,a da je ukupno pristiglo 157 prijava, od kojih je 131 student uspunio uslove za stipendiju.

Kovačević je podsjetio da je Gradska uprava budžetom za 2022. godinu za stipendije izdvojila 240.000 KM.

 -Četiri su kategorije po osnovu kojih studenti mogu da konkurišu, a to su studenti sa prosjekom ocijena osam i više, po osnovu socijalnog statusa, studenti koji su djeca bez jednog ili oba roditelja, civilne žtrve rata i invalidi ili djeca poginulih boraca Vojske Republike Srpske i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, te studenti prve godine fakulteta koji su nosioci Vukove diplome iz srednje škole. Treba naglasiti da se konkurs odnosi na stipendiranje studenata prvog ciklusa studija – istakao je Kovačević. 


On je dodao da studenti koji studiraju deficitarna zanimanja imaju dodatne bodove. 

-Prema odluci komisije za deficitarna zanimanja ove godine su deficitarnim zanimanjima proglašeni diplomirani inženjer mašinstva, diplomirani inženjer elektrotehnike smjer elektroenergetski i industrijski sistemi, diplomirani defektolog i diplomirani inženjer za mehaničku preradu drveta. Studenti koji ispunjavaju opšte i posebne uslove a studiraju deficitarna zanimanja dobijaju dodatne bodove i mogu napredovati na rang listi – rekao je Kovačević. 


Prema njegovim riječima studentima se isplaćuje deset stipendija u iznosu od 120 KM.

Konačnu rang listu možete preuzeti ovdje.