Naslovna Info Gradiška Komunalci u akciji za uredniju Gradišku: Organizovan odvoz grana (FOTO)

Komunalci u akciji za uredniju Gradišku: Organizovan odvoz grana (FOTO)

GRADIŠKA – Komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ Gradiška, organizovalo je odvoz grana koje, poslije orezivanja stabala, voćki i živica, predstavljaju veliki problem za mještane, naročito u urbanim naseljima.

Da bi spriječili odlaganje grana u kontejnere, stvaranje divljih deponija ili spaljivanje na nepropisan način, u gradiškom komunalnom preduzeću pronašli su efikasno rješenje za ovaj problem u organizovanom odvozu grana.

Cijena po jednom kamionu je 80 maraka, potvrdila je za Srpskainfo Renata Obradović Popović, direktor Komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“. Ona je naglasila da u periodu proljetnog orezivanja imaju veliki broj poziva za odvoz grana i drugog otpada.

– Nedopustivo je odlaganje grana u kontejnere, zajedno sa smećem, ili ostavljanje ovog otpada pored kontejnera. To stvara veliki problem za nas ali i za stanovništvo koje zbog nepravilnog odlaganja grana negoduje i zahtijeva da počinioci budu sankcionisani – kaže direktorica „Gradske čistoće“.

Ona apeluje na stanovništvo da ne spaljuje grane bez nadzora i na nedozvoljenim mjestima, jer to predstavlja opasnost od požara a stvara i druge neprilike.

Izvor: Srpska info