Naslovna Info Gradiška KOLAPS NA GRANICI U GRADIŠCI: Kilometarske kolone vozila blokirale grad (FOTO/VIDEO)

KOLAPS NA GRANICI U GRADIŠCI: Kilometarske kolone vozila blokirale grad (FOTO/VIDEO)

GRADIŠKA – Na graničnom prelazu između BiH i Hrvatske u Gradišci tokom popodneva stvorene su velike gužve putničkih i teretnih vozila na izlazu iz zemlje.

Bez obzira što granične službe u Gradišci rade punim kapacitetom, ne uspjevaju da propuste stotine vozila koja pristižu sa svih sporednih saobraćajnica u dugim kolonama.

Prema mostu na Savi kolone su kilometarske u tri trake, a čekanja na prelazak granice, poslije praznika, prosečno su od 1-2 sata, mada se to stalno mijenja.

(Duge kolone putničkih vozila na tranzitu)

Kolike probleme donosi carinski terminal i granični prelaz u centru grada, možda najbolje znaju vozači kamiona. Pričaju nam da često na prelazak granice čekaju i po dva i više dana.

Vikend i praznici su najgori, ako ne stignu do podne, šanse da će taj dan preći granicu su nikakve.

AMS RS

Gužva je na svim graničnim prelazima na sjeveru BiH, na izlazu. Na prelazak granice se čeka u intervalima od 1-2 sata na graničnim prelazima Brod, Gradiška, Novi Grad, Orašje i Izačić, na GP Velika Kladuša u funkciji je 5 saobraćajnih traka, a na prelazak se čeka od 1,5 do 2 sata, na GP Kozarska Dubica se čeka 45-60 minuta, a na Kostajnici oko 2 sata, kao i na GP Donja Gradina.

Moja Gradiška