Naslovna Info Hronika Kod Srpca uhapšena četvorica taksista, pronađeno 16 migranata

Kod Srpca uhapšena četvorica taksista, pronađeno 16 migranata

SRBAC – Četvorica taksista iz sarajeva uhapšena su kod Srpca zbog sumnje da su krijumčarili migrante, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

“Policijski službenici Policijske stanice Srbac, 30.11.2020. godine, oko 19,00 časova, u mjestu Brusnik, opština Srbac, zaustavili su i kontrolisali četiri taksi vozila, kojima su upravljala lica D.S., H.H., N.J. i A.F. svi iz Sarajeva”, navodi se u saopštenju.

Prilikom kontrole, u automobilima je pronađeno šesnaest migranta, državljana Avganistana, za koje se sumnja da su ilegalno ušli na teritoriju Bosne i Hercegovine, te da su imali namjeru ilegalnog prelaska granice sa susjednom državom.

“Na osnovu naredbe Suda BiH, izvršen je pretres lica i vozila koje koriste gore navedena lice, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. O svemu je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se lica inicijala  D.S., H.H., N.J. i A.F liše slobode, te da se nakon dokumentovanja predmeta protiv istih dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ‘Krijumčarenje ljudi'”, dodaje policija u saopštenju.

Pronađeni migranti predati su Terenskom centru Banjaluka na dalje postupanje.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.