Naslovna Kultura Knjige KNJIŽEVNIK RADO DIMITRIJEVIĆ DOBITNIK POVELJE KNJIŽEVNOG FONDA „Sveti Sava”

KNJIŽEVNIK RADO DIMITRIJEVIĆ DOBITNIK POVELJE KNJIŽEVNOG FONDA „Sveti Sava”

Naš ugledni književnik, Rado Dimitrijević, ovogodišnji je dobitnik prestižnog priznanja Povelja „Svetog Save“ za blagodarna djela podarena srpskom narodu, koje svake godine dodjeljuje Književna Fondacija „Sveti Sava“ Istočno Sarajevo po jednom književniku iz Srbije i Republike Srpske.

Uz Radu Dimitrijevića, priznanje Književnog fonda „Sveti Sava” za književna djela podarena srpskom narodu”, pripalo je i književniku Veselinu DŽeletoviću iz Srbije ,a povelje su uručene književnicima 10. Avgusta 2016. na Hilandaru na Svetoj Gori.

Udruženje je navelo da oba dobitnika izdvaja što “sve razumiju i sve praštaju, što su uzvišeni u darivanju i dobrim djelima daju primjer ostalima kako se svaki nesporazum može prevazići”.

Oni su, kao Sveti Petar Cetinjski, koji je kao sluga kucao na vrata gluvih – onih koji imaju kameno srce i tvrde uši – samo da bi pomogao svome narodu”, navodi se u saopštenju Udruženja.

Tim povodom, direktor Kulturnog centra Željko Blagojević ugostio je književnika Radu Dimitrijevića i čestitao mu na ovom prestižnom priznanju ,poželivši mu mnogo sreće i uspjeha daljem književnom radu.

14100546_1069627976477628_7968969847038716727_n

Dimitrijević, koji je dobitnik brojnih književnih nagrada i priznanja ,izdvojio je dva najdraža, a to su: priznanja Skupštine Opštine Gradiška za doprinos u književnom stvaralaštvu opštine Gradiška „Zaslužni građanin opštine Gradiška“ iz 1999.godine i ovogodišnja Povelja „SVETOG SAVE“ za blagodarna djela podarena srpskom narodu.

Rado Dimitrijević trenutno radi na čak tri nove knjige, u pripremi je novi roman, zbirka poezije i prva knjiga za djecu.