Naslovna Kultura Knjige Književnik Nebojša Ivaštanin učestvuje na 53. Beogradskim međunarodnim susretima pisaca

Književnik Nebojša Ivaštanin učestvuje na 53. Beogradskim međunarodnim susretima pisaca

GRADIŠKA – Direktor Kulturnog centra, Željko Blagojević čestitao književniku Nebojši Ivaštaninu učešće na 53. Beogradskim međunarodnim susretima pisaca
Naš sugrađanin, književnik Nebojša Ivaštanin učesnik je ovogodišnjih 53. Beogradskih međunarodnih susreta pisaca, koji će se održati u Beogradu i u gradovima širom Srbije od 19. do 23. septembra.
Riječ je o jedanom od najstarijih i najuglednijih književnih događaja na Balkanu, na kojem je do sada, pored istaknutih domaćih pisaca, učestvovalo više od 1.500 književnika iz cijelog svijeta, među kojima i nekoliko dobitnika Nobelove nagrade. Već više od pola vijeka organizator ove književne manifestacije je Udruženje književnika Srbije.
Tim povodom, direktor Kulturnog centra Gradiška Željko Blagojević održao je konferenciju za novinare.
-Smatram da učešće našeg pisca na ovoj prestižnoj književnoj manifestaciji predstavlja veliki značaj za naš grad. Ovo je produkt rada Kulturnog centra, budući da smo u martu ove godine organizovali Prvi festival poezije „Vitezovo proljeće“ u Gradišci, na kojem su učestvovali eminemtni književnici Srbije i Srpske, među kojima i naš pisac Nebojša Ivaštanin. Ovom prilikom, čestitam gospodinu Ivaštaninu i želim mnogo sreće i uspjeha u daljem književnom radu, istakao je Blagojević.
-Učešće na ovoj manifestaciji predstavlja za mene veliku čast i privilegiju,a svakako je od ogromnog značaja za naš grad, ali i Republiku Srpsku, budući da ću pored ličnog stvaralaštva prezentovati i literaturu RS, rekao je na konferenciji za novinare Nebojša Ivaštanin.
Ivaštanin se književnim radom bavi već više od 40 godina, objavio je 8 knjiga, a njegovi književni radovi zastupljeni su u Antoligiji svjetske misli na ruskom jeziku,antologiji „Mudrost Evrope“ antologija balkanskog aforizma i antologiji srpske poezije za djecu „Knjiga radosti“,štampanoj dvojezično na srpskom i ruskom jeziku. Dobitnik je brojnih književnih nagrada i priznanja.
Član je Udruženja književnika Republike Srpske i Srbije i Moskovskog kluba aforističara.