Naslovna Info Gradiška Knežević: Nije pričinjena veća šteta od zemljotresa u Gradišci

Knežević: Nije pričinjena veća šteta od zemljotresa u Gradišci

GRADIŠKA – Situacija u Gradišci je pod kontrolom i nema veće štete nakon zemljotresa koji se danas dogodio u Hrvatskoj i osjetio široj regiji, a građani treba da ostanu smireni i da povedu računa o samozaštiti, rekao je Srni šef Odsjeka civilne zaštite Gradiška Slobodan Knežević.

On je naveo da je nakon obilaska terena ustanovljeno da u Gradišci većih šteta nema, te da je došlo do pucanja zida i stambene zgrade u Turjaku, koja je već u lošem stanju, kao i pucanja stepeništa u drugoj stambenoj zgradi.

– To nije bilo ništa previše opasno da bi ugrozilo bilo čiji život – rekao je Knežević.

On je napomenuo da nije isključeno da se pojavi blaži potres u vidu smirivanja tla, te da se to obično dešava poslije ovakvih snažnih zemljotresa.

– Građani treba da povedu računa o samozaštiti, te da se sklone ispod stola ili pored nosivog zida, te da ne jure stepeništem vani, nego da sačekaju da se situacija smiri – rekao je Knežević.

Epicentar snažnog potresa jačine 6,3 stepena Rihterove skale, koji je registrovan u 12.20 časova, bio je na tri kilometra od Petrinje.

Izvor: SRNA

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.