Naslovna Događaji KK TOPBASKET pobjednik košarkaškog turnira za pionire u Gradišci

KK TOPBASKET pobjednik košarkaškog turnira za pionire u Gradišci

S malim zakašnjenjem prenosimo vijest u kojoj su glavnu ulogu povodom turnira za Dan opštine imali košarkaši KK “Topbasket” iz Nove Topole, gdje su savladali svoje vršnjake iz aleksandrovačkog tima KK “Igokea” i ekipu domaćina omladinskog košarkaškog kluba “Kozara”.

U međusobnom susretu za drugo mjesto snage su odmjerili Igokea i Kozara, gdje su uspješniji bili pioniri tima iz Aleksandrovca.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je košarkaš Topbasketa, Danilo Šokčević.

Trener Vlado Todorović, čiji puleni su osvojili turnir rekao je : „Turnir je bio kvalitetan iako je broj ekipa bio za naše uslove skroman. Dosta dobrih igrača smo vidjeli u svim ekipama, smatram da bi trebali da organizujemo što više ovakvih nadmetanja u našoj opštini sa gostujućim timovima bez obzira na geografski položaj.”

Darko Kovačević, trener KK Kozara, istakao je da bez obzira na poraze i treće mjesto, može biti zadovoljan zalaganjem svojih igrača, s obzirom da je ekipu preuzeo prije nešto više od sedam dana, te su mu ovo bile prve utakmice na klupi Kozare.

Dragutin Kovačević iz Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Gradiška, rekao je da su ovaj košarkaški turnir, kao i memorijalni turnir u fudbalu “Velimir Sombolac” održan prije par dana, izuzetno značajni za popularizaciju sporta među mladima, kao i da će opština u budućnosti podržavati ovakve manifestacije.

Izvor : radiogradiska.net