Naslovna Sport Košarka KK Igokea na račun Fonda solidarnosti uplatila 50 000 KM

KK Igokea na račun Fonda solidarnosti uplatila 50 000 KM

LAKTAŠI – Košarkaški klub Igokea uplatio je 50.000 KM na račun Fonda solidarnosti za posebne namjene za saniranje posljedica virusa korona. Ova donacija biće iskorištena za nabavku respiratora za neku od zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj.

Igor Dodik, generalni menadžer kluba, istakao je da Igokea na ovaj način nastavlja svoju misiju da kao sportski kolektiv i društveno odgovorno djeluje i pomaže zajednici.

“Kada su i sportska takmičenja utihnula zbog pandemije koja pogađa cijeli svijet, smatramo da je sada najvažnije da što je više moguće ojačamo naše zdravstvo kako bi pacijenti dobili što bolju zdravstvenu zaštitu u ovim vanrednim okolnostima. Zato je naša današnja donacija za kupovinu respiratora iskrena poruka da nam je solidarnost sada najpotrebnija”, rekao je Dodik.

Iz Igokee posebno naglašavaju zahvalnost zdravstvenim radnicima na nesebičnom zalaganju da na najbolji mogući način odgovore svakodnevnim izazovima pred koje smo stavljeni pojavom virusa korona.

Iz ovog kluba obećavaju da će nastaviti da društveno odgovorno djeluju kako bi doprinijeli da se trenutno stanje prevaziđe sa što manje neželjenih posljedica.