Naslovna Info Gradiška KARANTIN U GRADIŠKI SE POPUNJAVA: Zbog epidemije u izolaciji oko 50 osoba

KARANTIN U GRADIŠKI SE POPUNJAVA: Zbog epidemije u izolaciji oko 50 osoba

GRADIŠKA – U karantinu za državljane BiH koji ulaze u zemlju na graničnom prelazu Gradiška nalazi se dvadesetak putničkih vozila, što ukazuje da je ovdje prenoćilo oko pedesetak osoba.

Prema navodima Slobodana Kneževića, načelnika gradskog Štaba civilne zaštite, putnici koji ulaze u zemlju a imaju prebivalište u Federtaciji BiH, nakon kraćeg zadržavanja upućuju se u kućnu izolaciju u svojim sredinama.

Putnici sa prebivalištem u Republici Srpskoj, nakon ljekarske kontrole i inspekcijske provjere, zadržavaju se ovdje najduže 24 sata te se upućuju u kućnu izolacijuu, pod uslovom da nemaju simptoma virisa korona.Osobe koje iskazuju takve simtome preuzima u nadležnost Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja.

Podsjećamo, na jučerašnjem sastanku Tima za praćenje provođenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, održanom u Gradišci, konstatovano je da karantin funkcioniše u skladu sa propisanim mjerama.

Ohrabrujuća je informacija da danas u Gradišci nema velikih gužvi na prilazima granici i da je najveći dio kamiona tokom noći uspio proći granične procedure i nastaviti putovanje u Hrvatskoj. Takođe, ni na ulazu u Republiku Srpsku, nema dužih kolona teretnih vozila.