Naslovna Info Hronika KAKVA ŠKRTICA Ima 68.000 KM za sat, ne i za uvoznu dažbinu....

KAKVA ŠKRTICA Ima 68.000 KM za sat, ne i za uvoznu dažbinu. Još je tražio povrat PDV!

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje na Međunarodnom aerodromu Sarajevo sprečili su pokušaj izbegavanja plaćanja uvoznih dažbina na skupoceni sat marke ,,Ulysse Nardin“, čija je tržišna vrednost 68.000 KM.

Ovlaštena službena lica Grupe za sprečavanja krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Sarajevo, na osnovu informacija koje su ustupljene od strane kolega iz Uprave carina Republike Hrvatske, izvršili su presretanje i pregled prtljaga državljanina Bosne i Hercegovine, koji je u BiH pokušao da uđe preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

 Tom prilikom, uz pomoć stacionarnog skenera, doniranog od strane EXBS programa, izvršeno je skeniranje prtljaga navedene osobe. Prilikom skeniranja pronađen je i oduzet skupoceni sat, koji je navedeno lice pokušalo da unese na teritoriju BiH bez plaćanja uvoznih dažbina, a za koji je prethodno podneo zahtev za povrat PDV kod zemlje izvoznice!

– Važno je napomenuti da je ovakav vid saradnje sa kolegama iz Hrvatske uspostavljen kroz stalno prisustvo na regionalnim obukama koje organizuje program EXBS od strane Vlade SAD – naveli su iz UIO.

Blic