Naslovna Info K.Dubica- Predsjednik SO i zamjenik načelnika opštine iz SNSD

K.Dubica- Predsjednik SO i zamjenik načelnika opštine iz SNSD

Kozarska Dubica – Odbornik SNSD-a Milovan Barišić novoizabrani je predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica, a na osnovu glasova novopotvrđene skupštinske većine, koju čine odbornici SDS, SNSD i DNS, za zamjenika načelnika izabran je Dragan Јaćimović iz SNSD.
 Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica prethodno su se, na prijedlog Komisije za izbor i imenovanje, tajnim glasanjem izjasnili o opozivu dosadašnjeg predsjednika Nebojše Milovčevića, koji je funkcije razriješen na osnovu glasova 16 od ukupno 27 odbornika Skupštine opštine.

Na sjednici je konstatovana neopoziva ostavka dosadašnjeg zamjenika načelnika opštine Ljubomira Marjanovića iz PDP-a.

Na prijedlog načelnika opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutra, a u skladu sa zakonskim odredbama, dužnosti su razriješeni načelnici dva opštinska odjeljenja, te na period od 90 dana za v.d. načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti imenovan je Miroslav Tica, dok je novoimenovani v.d. načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje Darijan Babić.

Odbornici PDP koji su do sada u Skupštini opštine Kozarska Dubica činili skupštinsku većinu sa SDS i DNS, najavili su da će u budućem radu djelovati kao konstruktivna i oštra opozicija, te pozvali načelnika opštine da podnese ostavku na tu funkciju, jer je, kako su istakli, izabran i glasovima birača PDP.

SRNA; RTRS