Naslovna Info Gradiška Jurkovica dobija novu ambulantu porodične medicine (VIDEO)

Jurkovica dobija novu ambulantu porodične medicine (VIDEO)

GRADIŠKA – Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, Marko Aćić i gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić potpisali su danas ugovor vezan za realizaciju projekta izgradnje ambulante porodične medicine u Mjesnoj zajednici Jurkovica.

Aćić je istakao da je danas na osnovu programa Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije i podrške Vlade Republike Srpske, potpisan ugovor vrijedan 45.000 KM sa gradom Gradiška,koji je namijenjen rješavanju problema interno raseljenih lica i povratnika, koji se odnosi  na izgradnju objekta ambulante porodične medicine u Mjesnoj zajednici Jurkovica.

On se zahvalilo Gradskoj upravi Gradiška na  dobroj sradnji sa Sekretarijatom za raseljena lica i migracije i naglasio da su započeti projekti u prošloj godini uspješno završeni  ili se privode kraju.

Aćić je dodao da će u budućnosti biti razgovora o novim projektima, te da je ove godine sa radom počela Komisija za izbjeglice  Bosne i Hercegovine koja je raspisala javni pozvi na koji se mogu prijaviti sve opštine i gradovi u roku od 15 dana.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić zavhalio se Republičkom sekretarijatu za raseljena lica i migracije i Vladi Republike Srpske koji su pomogli da se započne izgradnja ambulante porodične medicine u Mjesnoj zajednici Jurkovica.

Adžić je istakao da je mještanima  Jurkovice neophodna nova ambulanta porodične medicine koja je trenutno u lošem stanju  i neuptrebljiva za povratničke porodice.

On je dodao da je Gradska uprava izdvojila 160.000 KM, te da je završena projektna dokumentacija a da je u toku izdavanje  građevinske dozvole nakon čega preostaje raspisivanje tendera za izvođenje radova.

Video: