Naslovna Info Gradiška Jovo Jerković i Dubioza kolektiv “Rijaliti”

Jovo Jerković i Dubioza kolektiv “Rijaliti”

GRADIŠKA – Poznati muzičar iz Gradiške Jovo Jerković prošle godine ostvario je saradnju sa popularnim bendom “Dubioza kolektiv” iz čije saradnje je proistekla pjesma “Rijaliti”.

Kako priča Jerković, koji se muzikom bavi od malih novu, do saradnje je došlo sasvim slučajno.

-Na preporuku jednog mog prijatelja oni su došli ovdje, predložili su materiju, a ja sam trebao napraviti aranžman, tražili su da snimim violinu i šargiju. Bilo im je izazovno da se to postavi u rok stvar,  međutim tražili su mi i da to otpjevam – priča Jovo koji dodaje da je pjesma postala jako slušana u veoma kratkom periodu.

 Jovo svira 24 instrumenta, od duvačkih, preko žičanih, do instrumenata sa dirkama, zbog čega je postao poznat širom zemlje i regiona. Na njegovom repertoaru nalaze se sevdalinke, džez, kantri i narodna muzika.

Interesovanje za muziku, priča Jovo, imao je još od malih nogu, kada je počeo da svira frulu, svoj prvi instrument.

Kasnije su se ređali u nizu tamburica, pa harmonika, a nakon osnovne škole za slijepe, koju je završio u Sarajevu, upisao je srednju muzičku i od tada ozbiljno počinje da se bavi muzikom.

Danas Jovo svira harmoniku, klavir, gitaru, nekoliko vrsta frula, flautu, violinu, okarinu, klarinet, tamburicu, kontrabas, kao i mnoge druge instrumente.

Prije tri godine je zajedno sa svojom tamburaškom grupom “Laminačka tamburica” na prestižnom festivalu u Deronjama u Srbiji, Jovo osvojio prvo mjesto po izboru publike.

Planiraju snimanje spota, ali i gostovanje u Gradišci.

-Ponudili su mi da budem gost na njihovim koncertima i ja sam prihvati sa zadovoljstvom prihvatio, jer su to obrazovani ljudi i jako popularni na našim prostorima i zbog toga planiramo koncert i u Gradišci – istakao je Jerković.

U toku svoje duge karijere Jovo je sarađivao sa mnogim poznatim umjetnicima sa domaće muzičke scene, a kako kaže najveća čast mu je bila upoznati se i raditi sa Zvonkom Bogdanom.

Tokom svih ovih godina svirao sam sa mnogo uvaženih muzičara poput Miroslava Ilića, Dobrivoja Topalovića, Bokija Miloševića, Harisa Džinovića, Nede Ukraden i mnogih drugih. Ipak, vrhunac moje saradnje sa poznatim muzičarima jeste svirka sa Zvonkom Bogdanom.

Foto: AA, Moja Gradiška