Naslovna Specijal Jovo Grobar sahranjuje na veresiju

Jovo Grobar sahranjuje na veresiju

Jovo Stanković, u Novom Gradu poznatiji kao Jovo Grobar, svašta je doživio u svom poslu, pa i to da sahranjuje na veresiju.

Kaže da ima sveksu u kojoj revnosno bilježi dugove i rate. Imena dužnika ne otkriva, jer je sve, kako tvrdi, “u domenu poštovanja klijenata i poslovne politike kuće”.

Dodaje da mu je samo jedan Novljanin ostao dužan. Dug za sahranu člana porodice, mada je Jovo svojevremeno sve uredno ispoštovao, vuče već deset godina. Stanković dodaje da dugove najurednije izmiruje sirotinja. Oni, prema njegovim riječima, uzimaju i najjeftiniji, takozvani socijalni paket za posljednje putovanje, koji košta 310 maraka.
Oni koji se i na sahrani bahate, prema Jovinim riječima, “rate preskaču kao prepone”, piše Avaz.

” Čim mi dođu u firmu i traže ono najekskluzivnije, sanduk od 900 maraka sa 20 vijenaca, odmah znam da će s plaćanjem ići teško. Plate obično jednu ratu, a onda se izgube, pa trči za njima, moljakaj… Nemam ja utjerivača dugova, kao neki političari, pa da se odmah namirim. Ovako, sve moram sam, polako s ljudima i osim tog jednog nesretnika, niko mi se od duga nije oteo”, pohvalio se Jovo, uvjeren da će „s promjenom vlasti doći i bolja vremena za pogrebnike”.