Naslovna Kultura Knjige Jelena Bačić Alimpić predstavila novi roman u Gradišci

Jelena Bačić Alimpić predstavila novi roman u Gradišci

GRADIŠKA – Čitalačka publika u Gradišci imala je priliku da se, u okviru književne večeri na ljetnoj pozornici Zavičajnog muzeja, druži sa nagrađivanom autorkom najčitanijih romana u Srbiji, Jelenom Bačić Alimpić. U deceniji bavljenja književnošću, ovo joj je drugi put da posjećuje Gradišku i više je nego zadovoljna druženjem sa publikom.

„Trudim se da budem onakva kakva jesam u stvarnom životu normalna, pristupačna, srdačna žena. Zaista se radujem druženju sa mojim čitaocima. Svako može da me pita šta želi, da se fotografišemo. Svima potpisujem knjige, koliko traje da traje“, navela je Jelena Bačić Alimpić.

Kod prisutnih, takođe, nije manjkalo oduševljenja.

„Iznenadila me je toplina odnosa prema publici. Ona i kroz pisanje želi da se približi čitaocu, kao jedan običan građanin koji crpi inspiraciju iz običnog života“, rekla je jedna od prisutnih čitateljki.

Već prvim romanom „Ringišpil“, koji je za kratko vrijeme postao bestseler, nagoviještena je uspješna književna karijera dugogodišnje novinarke. Iza sebe ima osam romana, bestselera, a početkom juna objavljen je i deveti, „Njegove bele rukavice“, koji već ruši rekorde prodaje. Otkrila je detalje knjige.

„Priča koja se oslanja na stvarnu istorijsku ličnost, bivšem egzekutoru Kraljevine Jugoslavije. Napisana je u prvom ženskom licu i potpuno je izmaštana. Istinita je samo činjenica da je on postojao i čime se bavio“, ispričala je Jelena.

Domaćin kniževne večeri, organizovane u okviru „Gradiškog ljeta“, bila je Narodna biblioteka Gradiška.