Naslovna Info Gradiška Javnom preduzeću “Radio Gradiška” dodijeljen sertifikat bonitetne izvrsnosti

Javnom preduzeću “Radio Gradiška” dodijeljen sertifikat bonitetne izvrsnosti

GRADIŠKA – Na adresu Javnog preduzeća “Radio Gradiška” nedavno je stigao sertifikat bonitetne izvrsnosti izdat od strane ovlaštene agencija za dodjelu poslovnih sertifikata u BiH “Bisnode”.

U obrazloženju razloga dodjele sertifikata navodi se da je nakon finansijske analize “Radio Gradiška” ostvario pravo na sertifikat bonitetne izvrsnosti rejtinga A.

“U okviru djelatnosti emitovanja radijskog programa u BiH postoji ukupno pet bonitetno izvrsnih kompanija i “Radio Gradiška” je jedna od tih koja ima pravo na posjedovanje sertifikata”, navode “Bisnoide”.

Dalje se navodi da bonitetno izvrsne kompanije u BiH mogu dokazati da su ravnopravne sa najboljim kompanijama u Evropi i jasno pokazati da su pouzdan poslovni partner koji zaslužuje pažnju i povjerenje, te time sebi otvoriti EU tržište.

Aleksandra Stojanović, direktorica JP Radio Gradiška kaže da je sertifikat realan odraz boniteta preduzeća na čijem je čelu, te da će im olakšati put ka realizaciji važnih projekata.

“Jasno je da će nam značiti dobar rejting kod poslovnih ugovaranja sa našim partnerima a pogotovo kod apliciranja raznih projekata.Ideja imamo, vjerujemo da ćemo ih sprovesti u djelo”, rekla je Stojanovićeva.

“Prednost Bisnode sertifikata bonitetne izvrsnosti je da vrijedi ne samo na BiH tržištu već i u čitavoj Evropi, jer je kriterij za ocjenjivanje bonitetne izvrsnosti isti kao i u ostalim Evropskim državama. Prema Bisnode analizama, u BiH je samo 3,25 odsto bonitetno izvrsnih kompanija od ukupnog broja registrovanih kompanija”, dodaje se u obrazloženju.

„Bisnode“ je partner D&B svjetske mreže koja uključuje informacije od 265 miliona kompanija u 240 zemalja. Oni prikupljaju informacije iz 30.000 službenih izvora i prave 5 miliona ažuriranja svaki dan, što ih čini vodećim u pružanju kvalitetnih poslovnih informacija.

Osim Javnog preduzeća ‘Radio Gradiška’, ovaj sertifikat već imaju gradiška preduzeća ‘Vodovod’ i ‘Galenfarm’.

Autor: Boško Grgić