Naslovna Info Gradiška Javne ustanove u Gradišci prepune zelenila, cvijeća, čistoće i urednosti (Foto)

Javne ustanove u Gradišci prepune zelenila, cvijeća, čistoće i urednosti (Foto)

GRADIŠKA – Dvorišta puna zelenila, cvijeća i ljepote sa velikim uspjehom njeguju direktori javnih ustanova u Gradiški, zbog čega su ovde zapaženi i često hvaljeni od mnogih stanovnika ove opštine.

(Dvorište Doma zdravlja Gradiška)

To su direktor Doma zdravlja Tihomir Mihajlović i direktor “Kulturnog centra” Željko Blagojević.

Mihajlović i Blagojević svojim primjerima razvili i podstakli zaposlene da ih u tome slijede, da se odgovorno odnose prema životnoj sredini i sami doprinose njenom očuvanju i unapređenju.

(Dvorište Kulturnog centra Gradiška)
 – Osećaj pacijenata, bolesnih osoba kada uđu u krug Doma zdravlja je veoma ugodan. Oni to stalno potenciraju, iznose pohvale za naše cvetnjake. To nam mnogo znači, podstiče nas da to stalno uređujemo, da čuvamo i drugima služimo kao dobar primer – istakao je Mihajlović.
(Direktor Kulturnog centra Željko Blagojević i direktor Zavičajnog muzeja Bojan Vujinović sade cvijeće na savskom keju)

Za „Kulturni centar“ odavno se ovde govori da je lijepa kuća u cvijeću zato što direktor Željko Blagojević sa saradnicima mnogo radi na uređenju okoliša.

(Savski kej vječita inspiracija umjetnika)

Oni svakog proljeća zasade po nekoliko hiljada cvijetova raznih vrsta koje redovno održavaju, čuvaju i njeguju.

(Umjetnički rukovodilac u KC Miroslav Vuković pomaže u sadnji cvijeće iza Zavičajnog muzeja i Starog mjesta)

Direktori kažu da je u početku bilo prilično nerazumevanja u sredini, mnogi su smatrali da je sadnja cvijeća besmislica, nepotrebno gubljenja vremena, da to treba isključivo raditi „Gradska čistoća“ ali se vremenom takvo razmišljanje promjenilo.

(Direktorica JPU “Lepa Radić” Suzana Ivaštanin zasukala rukave i sa radnicima farba dječije igralište u vrtiću Cipelići na Senjaku)

Osim KP „Gradska čistoća“ koje je na mnogim mjestima u gradu, posebno na savskoj obali, zasadilo parkove i cvetnjake,  primere Doma zdravlja, „Kulturnog centra“ slijedi i Zavičajni muzej, JPU “Lepa Radić” i Staro mjesto, te sve veći broj domaćinstava.

(Radnice JPU “Lepa Radić” farbaju klupe)

Foto galerija: