Naslovna Info Izvršni direktor Pavlović banke: Kredit ni po čemu nije sporan

Izvršni direktor Pavlović banke: Kredit ni po čemu nije sporan

BIJELJINA – Kredit koji je predsjednik RS Milorad Dodik podigao u Pavlović banci za kupovinu nekretnine u Beogradu ni po čemu nije sporan, izjavila je u petak Jelena Mihajlović, izvršni direktor Pavlović banke.

Ona je pojasnila da je ovaj kredit odobren najlegalnije, u skladu sa svim zakonskim propisima i procedurama.

Prema njenim riječima, kredit se danas uredno servisira te je tako tu suvišno bilo šta drugo reći i tražiti.

SDS je u novembru prošle godine protiv Dodika i više osoba iz Pavlović banke podnio krivičnu prijavu navodeći da je ova banka 2008. godine Dodiku omogućila podizanje kredita u iznosu od 750.000 eura kako bi kupio vilu na Dedinju. U prijavi se navodi da je predsjednik RS vilu platio godinu prije nego što mu je odobren kredit.

Međutim, Dodik je tada odgovorio kako je opštepoznata stvar da je 2007/2008. godine digao kredit u Pavlović banci i od tog novca kupio objekat u Beogradu, te za to dao ličnu mjenicu i stavio objekat pod hipoteku. Kasnije je, kako je rekao Dodik, objekat dao pod zakup, koji pokriva ratu kredita u dinamici koja je dogovorena s bankom.

“Oni problem vide u određenim procedurama, a ja nemam ništa protiv da se to provjeri”, istakao je Dodik, zaključujući da je SDS-u očigledno sporno što je s bankom dogovoreno da se zakup u visini rata kredita plaća jednom godišnje.

Dodik je ocijenio da je priča o njegovom kreditu, a s obzirom na to da je sve transparentno, potpuno promašena, te da su “Bosić i njegovi trabanti” o tome ranije već govorili.

On je podsjetio da je zbog takvih stvari kao građanin tužio sebe kao predsjednika RS.

Nezavisne novine