Naslovna Info Izvedena predstava “Orkestar Titanik” u Gradišci

Izvedena predstava “Orkestar Titanik” u Gradišci

GRADIŠKA – Glumci Kolašinskog amaterskog pozorišta iz Kolašina odigrali su u Kulturnom centru Gradiška predstavu “Orkestar Titanik”, koju je režirao Zoran Rakočević.

Predstava „Orkestar Titanik“ rađena po tekstu bugarskog dramskog pisca Hrista Bojčeva, govori o zaboravljenim ljudima željnim izbavljenja, pored kojih na zaboravljenoj željezničkoj stanici, punoj smeća, prolaze vozovi.

U posljednji čas pojavljuje se mađioničar, Hari Hudini, tumač teorije bjekstva. Voz se zaustavlja, zaboravljeni ljudi penju se u njega, ali polako shvataju da su u još većem beznađu i da je sloboda ostala nedosanjana.

Režiser Zoran Rakočević kaže je da predstava sa svojom tematikom, tranzicije i neostvarenih želja, šalje osnovnu poruku da bijeg nije u Briselu, nego u mozgu, jer kako je naveo, “čovjek, ma gdje god bio, ako ne izvede revoluciju unutar sebe ne može da napreduje”.

Predstava „Orkestar Titanik“, u kojoj osim režisera, Zorana Rakočevića igraju Đorđije Tatić, Anja Drašković, Jovan Braco Popović i Nikola Šćepanović.

U oviru mini turneje u zemljama regiona, osim u Gradišci, izvedena je u srijedu na manifestaciji “Andrićevi dani“ u Travniku, a narednih dana na programu je festivala „Svratište“ u Šidu i Međunarodnog festivala amaterskog kazališta u Belom Manastiru.