Naslovna Kultura Izvedena monodrama “Oj, živote” u Kulturnom centru

Izvedena monodrama “Oj, živote” u Kulturnom centru

GRADIŠKA – Monodrama “Oj, živote” koju je adaptirao, režirao i u kojoj igra američki glumac srpskog porijekla Željko Džek Dimić izvedena je sinoć u Kulturnom centru Gradiška.

Monodrama „Oj, živote!“ nastala je prema tekstu Josipa Pejakovića i na komičan način govori o čovjeku koji dobrovoljno odlazi na odsluženje zatvorske kazne u Foču umjesto svog mlađeg brata počinioca ubistva s predumišljajem.


Dimić je rekao da je privilegija i čast igrati ovaj komad Josipa Pejakovića ali i velika odgovornost jer je taj komad uspješno odigran preko tri hilajde puta u izvedbi Pejakovića.

„Ja sam odrastao sa ovim komadom, još od osnovne škole, kad sam prvi put gledao Josipa Pejakovića uživo u svom rodnom gradu,zaljubio sam se  u ovu monodramu“, istakao je Dimić.
On je dodao da je publika dobro prihvatila ovu monodramu i da mu je posebno zadovljstvo kad je izvodi na maternjem jeziku pred svojom publikom.

Predstava je do sada igrana u Los Anđelesu, Čikagu, Njujorku, Beogradu, te Kozarskoj Dubici, rodnom mjestu Džeka Dimiča, odnosno Željka Dimića.