Naslovna Info Izrečeno 7.000 km kazni zbog kršenja preventivnih mjera

Izrečeno 7.000 km kazni zbog kršenja preventivnih mjera

BANjALUKA – Republički inspektori su tokom protekle sedmice obavili 803 kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama gdje su u sedam slučajeva subjekti zatečeni u prekršaju, te su im izrečene kazne u iznosu od 7.000 KM.

Iz Inspektorata Republike Srpske saopšteno je da su nadležni inspekcijski organi i protekle sedmice nastavili sa pojačanim nadzorom na Jahorini zbog zimske turističke sezone.

“U proteklih sedam dana kod poslovnih subjekata na Jahorini obavljene su 53 kontrole, a od početka zimske sezone obavljena je 331 kontrola, od čega je šest bilo sa utvrđenim nepravilnostima, zbog čega su izrečene kazne u iznosu od 10.000 KM”, navodi se u saopštenju

U okviru sprovođenja preventivnih mjera na suzbijanju širenja virusa korona, do sada je kod poslovnih subjekata obavljena 36.641 inspekcijska kontrola, prilikom koje su izrečene kazne od 540.000 KM, dok je za 51 objekat izrečena privremena zabrana rada.

Iz Inspektorata navode da su kontrole obavljene u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave.

Inspekcijski organi će, kako se naglašava, i u narednim danima nastaviti sa kontrolama poštovanja preventivnih mjera u skladu sa zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Iz Inspektorata pozivaju građane da i dalje ostanu odgovorni i da poštovanjem preventivnih mjera pruže podršku radu nadležnih službi koje se mjesecima bore da zaštite njihovo zdravlje.

Izvor: SRNA

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.