Naslovna Kultura Izložba slika u Gradišci

Izložba slika u Gradišci

GRADIŠKA – U izložbenom salonu Kulturnog centra Gradiška otvorena je izložba djela sa jedanaestog saziva “Likovne kolonije Gradiška 2014”.

Ove godine fondus likovnog saziva obogaćen je sa 24 djela izuzetne vrijednosti, rađenih tehnikom uljem na platnu i akrilika.

Akademski slikar Milovan Čikić, koji je ujedo i domaćin Likovne kolonije u Gradišci rekao je da je jako zadovoljan kvalitetom nastalih djela na koloniji, koja nisu bila uslovljena tematski.

-Ove godine kolonija je po svemu bila jako uspješna, što se može vidjeti na izložbi djela, gdje smo na taj način podigli kvalitet i nivo kolonije.  Što se tiče radova ova kolonija nije bila tematski uslovljena i umjetnici su imali priliku da stvaraju djela po svom ličnom stavu, nahođenju i doživljaju, inspirisane slobodnom tehnikom – rekao je Čikić.

Učesnici ove kolonije kažu da su domaćini uvijek susretljivi, atmosfera dobra i uvjek se stvaraju dobra i spontana djela.

Učesnici ove kolonije su Maja Šolak, Nevena Milašinović, Dragana Krečelj Karanović, Jelena Kondić i Gorana Bosnić iz Banjaluke. U okviru kolonije od domaćina iz Gradiške stvarali su Milovan Čikić, Mladen Stajčić, Mile Sredojević, Aleksandar Obrenović i LJubo Marković.

Izložene slike, nakon Gradiške, putuju za Srbac, dok će slike sa “Likovne kolonije Bardača” biti postaljene u Gradišci.