Naslovna Sport Fudbal Izabrani najbolji Gradskog fudbalskog saveza Gradiška (FOTO)

Izabrani najbolji Gradskog fudbalskog saveza Gradiška (FOTO)

GRADIŠKA – Svečana manifestacija „Izbor najboljih Gradskog fudbalskog saveza Gradiška za 2019. godinu“ održana je 23. decembra u restoranu „Tina“ u Gradišci.

Na manifestaciji su proglašeni najbolji fudbaleri klubova sa područja Gradiške, najperspektivniji fudbaleri, najbolji klub, najbolji trener, sportski radnici i sudije.

Predsjednik Gradskog fudbalskog saveza Gradiška Ilija Gigović rekao je da tokom čitave godine vrjednuju rezultate pojedinaca  i ekipa te da na kraju godine biraju najbolje.

Gigović je istakao da su dobri rezultati pokazatelj rada čitavog Gradskog fudbalskog saveza Gradiška.

On je dodao da je Gradski fudbalski savez Gradiška drugi u Republici Srpskoj po broju klubova i registrovanih igrača.

Gigović je naveo da u budućnosti planiraju sačuvati klubove koji rade na području Gradiške, te da će u narednom periodu raditi na poboljšanju infrastrukture i izgradnji terena sa vještačkom podlogom.

Priznanje za najperspektivnijeg mladog igrača u 2019.godini dobio je Aleksa Raca, kapiten pionirskse selekcije FK „Kozara“ i standrandi reprezentativac U15 RS i BIH.

Perspektivne mlade sudije za 2019. godinu su : Bojan Tomić , Bane Matić, Marinko Đorđić, Aleksandar Ristić, dok su najuspješnije fudbalske sudije Dragan Kesić  i  Radislav Kačavenda.

Dragan Kesić savezni sudija Prve lige Republike Srpske je rekao da je sudijski poziv jako zahtjevan te da je ovo priznanje zahtjevalo dosta truda i rada.

Nagradu za najuspješnije sportske radnike u 2019. godini uručene su Dragoljubu Saviću iz FK „Torpedo“ Cerovljani, Nedimu Hatiću iz FK „Dubrave“ i Mladenu Čekiću FK „13 Skojevki“ Grbavci.

Najuspješniji fudbalski treneri u 2019. godini po izboru saveza su Đorđo Grujičić koji je sa ekipom FK „Obradovac“ izborio ulazak u viši rang Područne lige Gradiška i Branko Tomić koji je već nekoliko proteklih sezona na korak do ulaska u viši rang takmičenja Područne lige Gradiška.

Povelju za osnivanje kluba dobio je Klub malog fudbala „ Boračka“ Gradiška, dok su FK „Lijevče“ iz Nove Topole za 90 godina postojanja i FK „Polet“ iz Elezagića za 60 godina postojanja kluba dobili povelje Gradskog fudbaskog saveza za jubilej fudbalskih klubova.

Nagradu za aktivnog fudbalera sa najdužim stažom dobio je Aleksandar Stojanović.

Pioniri  FK „Kozara“ Gradiška dobili su posebno priznanja za postignute rezultate u 2019. godini jer su jesenji prvaci Omladinske kvalitetne lige 2019/2020 sa 11 pobjeda i 1 nerješenim rezultatom.

Priznanje za najuspješnije fudbalske klubove dobili su FK „Obradovac“ Gradiška i FK Torpedo“ Ceorovljani.

Priznanje za trećeg na listi najuspješnijih fudbalera dobio je Dejan Kojić, drugoplasirani na ovoj listi je Dušan Vukobratović dok je titulu najboljeg odnosno najuspješnijeg fudbalera dobio prvotimac FK „Kozare“ Nemanja Gavrić.

Nemanja Gavrić je rekao da za fudbalere FK „Kozare“ ovo bila uspješna godina te da je njegova nagrada i priznaje zapravo nagrada za čitavu ekipu.

On je istakao da očekuje da će naredna godina biti još uspješnija i da će se „Kozara“ plasirati u viši rang takmičenja odnosno Premijer ligu BiH.

Foto galerija: