Naslovna Info Izabrani načelnici i gradonačelnici spremaju se za preuzimanje nove funkcije (VIDEO)

Izabrani načelnici i gradonačelnici spremaju se za preuzimanje nove funkcije (VIDEO)

GRADIŠKA – Dva dana nakon izbornog slavlja, izabrani načelnici i gradonačelnici spremaju se za preuzimanje nove funkcije.

Vrijeme je da političke programe, koje su promovisali u kampanji, sada i realizuju. Poručuju – nakon formiranja skupštinske većine, odrediće prioritete i krenuti u saniranje gorućih problema u lokalnim zajednicama, a potom i u realizaciju dugoročnih planova.

Sa 56% osvojenih glasova, SNSD-ov Darko Tomaš novi je načelnik opštine Prnjavor. Izvanredan rezultat i postotak veći od očekivanog, ali prije svega, za novog načelnika on je obavezujući. Prnjavor se, poručuje, mora vratiti na stare staze razvoja i prioriteta. Dogovor kuću gradi, pa je prvi korak razgovor sa koalicionim partnerima.

– Uveren sam da ćemo napraviti stabilnu skupštinsku većinu, da će svi odbornici i političke partije koje su dobile mandate od građana, da će ih iskoristiti za rad i da radimo nešto pozitivno za Prnjavor, a ne za destrukciju, rekao je Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor (SNSD).

Tim putem će i Zoran Adžić iz SNSD-a, koji je, zahvaljujući povjerenju 14.000 građana, novoizabrani načelnik Gradiške. Vodio je, kaže, korektnu kampanju i kroz razgovor sa građanima detektovao ključne probleme – potrebno je, kaže, podići nivo privrednog razvoja, nastaviti sa infrastrukturnim radovima, ali i napraviti iskorak u socijalnoj politici.

– Po preuzimanju moje funkcije i formiranju skupštinske većine, moramo da napravimo inventar, da vidimo gde dolazimo, koji su tu tekući i gorući problemi, da napravimo dobar plan i da krenemo u realizaciju, tj.da radimo zaista u interesu svih građana opštine Gradiška, kaže Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška (SNSD).

SNSD-ov Mladen Đurević je, nakon što je pobijedio protivkandidata osvojivši oko 1.000 glasova više, novi načelnik opštine Višegrad. Po preuzimanju funkcije, prioritet će mu, kaže, biti saniranje vodovodne mreže.

– Mi već imamo započeta tri, četiri projekta, Akva park, pritupna saobraćajnica, put prema banji, druga faza i vodovod. Moram prvo sagledati kakvi ugovori postoje za te projekte, da li su riješeni imovinski odnosi, i naravno da ćemo morati završiti te projekte, naglasioje Mladen Đurević, načelnik opštine Višegrad (SNSD).

Nakon što budu obrađena i preostala biračka mjesta u pojedinim lokalnim zajednicama, počeće se s formiranjem skupštinske većine. Oni koji budu imali i podršku većine odbornika , poručuju, da neće biti problema u realizaciji zacrtanih ciljeva.

RTRS