Naslovna Info Društvo Isplaćeni svi podsticaji za 2020. godinu

Isplaćeni svi podsticaji za 2020. godinu

BANjALUKA – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske saopštilo je da su isplaćeni svi podsticaji za 2020. godinu koji su zaključno sa današnjim danom dospjeli na red za isplatu.

Isplaćeno je ukupno 66,3 miliona KM, kao i 10 miliona KM iz Kompenzacionog fonda, što čini 76,3 miliona KM ukupnih sredstava po osnovu podsticaja u 2020. godini, navode iz Ministarstva.

U saopštenju su napomenuli da je zaključno sa današnjim danom isplaćeno i devet miliona KM obaveza po osnovu podsticaja iz 2021. godine.

“Vlada Republike Srpske postiže rekordnu dinamiku u isplati podsticaja, a eventualna kašnjenja prema korisnicima su svedena na minimum”, navode iz Ministarstva.

Iz Ministarstvo su zbog toga pozvali medije da im se obrate pri izvještavanju o isplati podsticaja, kao i da uvijek mogu dobiti zvanične podatke o isplati svih podsticaja da ne bi dolazilo do raznih manipulacija i spekulacija.

Izvor: SRNA

Pratite nas i na društvenim mrežama FacebookInstagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.