Naslovna Info Aktuelno Republika Srpska-FBiH Ispaljeno 45 protivgradnih raketa, najviše na području LaktašaIspaljeno 45 protivgradnih raketa, najviše...

Ispaljeno 45 protivgradnih raketa, najviše na području LaktašaIspaljeno 45 protivgradnih raketa, najviše na području Laktaša

GRADIŠKA – Protivgradna zaštita ispalila je sinoć 45 protivgradnih raketa na području Banjaluke, Gradiške, Prijedora, Laktaša, Prnjavora, Čelinca i Kozarske Dubice.

U periodu od 13.55 do 17.54 časa na području Banjaluke ispaljeno je sedam raketa, Gradiške četiri, Prijedora osam raketa, a na području Laktaša 12 raketa.

Na području Prnjavora ispaljeno je osam raketa, Čelinca četiri rakete i Kozarske Dubice dvije rakete, saopšteno je iz “Protivgradne preventive Republike Srpske”. Navodi se da su strelci prijavili pojavu kratkotrajne sugradice u pljusku na teritoriji Banjaluke, Dervente, Prnjavora i Gradiške.

Tokom dana nisu postojale zabrane korištenja vazdušnog prostora, napominje se u prvom sezonskom izveštaju o dejstvu protivradnih stanica, piše Srna.