Naslovna Info Gradiška Iskustvo za primjer „Gradske čistoće“ Gradiška: Sakupljaju smeće na 97 odsto gradskog...

Iskustvo za primjer „Gradske čistoće“ Gradiška: Sakupljaju smeće na 97 odsto gradskog područja, a naplata usluga 100 odsto

GRADIŠKA – Komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ Gradiška, organizovalo je prikupljanje i odvoz smeća na 97 odsto gradskog područja, uključujući i sela u Potkozarju i Lijevče polju.

Uslov za veoma uspješan rad i u drugim segmentima komunalne djelatnosti je efikasna naplata usluga.

Renata Obradović Popović, direktor ovog preduzeća objasnila je za Srpskainfo da je nevjerovatan procenat naplativosti usluga obezbijeđen putem Službe objedinjene naplate komunalnih usluga, organizovane od strane gradske uprave.

– Ovaj sistem naplate koji u Gradišci funkcioniše duže od deset godina, omogućio je uspješan rad i pozitivno poslovanje te stalne investicije u opremu. To je jedan od ključnih faktora koji nam omogućava stalno uređenje grada, zimsku službu, konstantan napredak na planu pružanja komunalnih usluga – kazala nam je Renata Obradović Popović.

Ona ističe da je u prošloj godini povećan obim usluga odvoza mješovitog smeća za 650, uglavnom porodičnih domaćinstava.

– Ove usluge proširili smo na Cerovljane, Cimirote, Turjak, Grbavce u potkozarskom, Mašiće u lijevčanskom dijelu i dio Mačkovca, sela pored Gradiške. Ukupno imamo 17 540 korisnika ovih usluga među kojima je 1 135 pravnih subjekata – naglasila je direktorica „Gradske čistoće“.

Komunalci za sada raspolažu dovoljnim brojem vozila za odvoz smeća, mada je prosjek starosti vozila višestruko iznad evropskog od sedam godina.

– Plan nam je da u skorašnje vrijeme obnovimo vozni park. Kupili smo jedno savremeno vozilo za ove namjene i njegova isporuka će biti sredinom ove godine. Time ćemo poboljšati kvalitet usluga – nagalašava Renata Obradović Popović hvaleći stotinjak zaposlenih koji su, kaže, veoma vrijedni i odani svom preduzeću.

Takođe ona naglašava bitnu podršku gradske uprave, bez koje mnogi njihovi poslovi, posebno na održavanju zelenila, uređenju pločnika, zimskom održavanju puteva i sakupljanjhu smeća, nebi bili ovako efikasni.

Izvor: Srpska info