Naslovna Info Aktuelno Republika Srpska-FBiH Inspektorat Republike Srpske: U Banjaluci, Laktašima, Novom Gradu, Čelincu, Prijedoru i Gradišci...

Inspektorat Republike Srpske: U Banjaluci, Laktašima, Novom Gradu, Čelincu, Prijedoru i Gradišci stanje vodosnabdijevanja uredno

Inspektorat Republike Srpske u kontaktu sa preduzećima za javno snabdijevanje vodom za piće i nadležnim službama opština i gradova koje su zahvaćene poplavama, prati stanje kvaliteta i higijenske ispravnosti vode za javno snabdijevanje stanovništva.

Prema trenutno raspoloživim informacijama u Banjaluci, Laktašima, Novom Gradu, Čelincu, Prijedoru i Gradišci stanje u vodosnabdijevanju je uredno i za sada nema odstupanja od propisanih parametara ispravnosti vode za piće.

U Kostajnici je uočeno blago zamućenje vode, što je od ranije poznat problem kod ovog vodovoda, gdje sa jačim padavinama dolazi do zamućenja vode na izvorištu.

Na području Doboja stanje je uredno i za sada nema poremećaja u vodosnabdijevanju, ugroženo je jedno od izvorišta Rudanka, te se stanje na terenu kontinuirano prati.

Zabog porasta nivo rijeke Usore u prekidu je vodosnabdijevanj u Tesliću, kao i u Kotor Varošu zbog plavljenja izvorišta vode u Čepačkom Polju.