Naslovna Info Gradiška INFRASTRUKTURU U AGROINDUSTRIJSKOJ ZONI 6,7 MILIONA KM

INFRASTRUKTURU U AGROINDUSTRIJSKOJ ZONI 6,7 MILIONA KM

GRADIŠKA – Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić, predstavnici UNDP-a i preduzeća “Hidro-kop” iz Banjaluke potpisali su danas dva ugovora o izvođenju radova na izgradnji infrastrukture u Agroindustrijskoj zoni u Novoj Topoli, ukupne vrijednosti oko 6,7 miliona KM.

Adžić je pojasnio da se prvi ugovor, čiji su potpisnici UNDP i “Hidro-kop”, odnosi na izgradnju infrastukture za odvođenje oborinskih voda, za koji je UNDP donirao 614.000 KM, a Gradiška izdvojila 463.000 KM.

On je dodao da je drugi projekat, za koji je grad potpisao ugovor sa “Hidro-kopom”, dogradnja kanalizacione mreže i saobraćajnica u Agroindustrijskoj zoni.

“Vrijednost radova u okviru drugog projekta je oko 5.500.000 KM, a u prvoj fazi, koja će biti realizovana u toku ove godine, planirana je realizacija radova vrijednosti oko 2.650.000 KM”, naveo je Adžić.

On je izrazio uvjerenje da će biti još dosta zainteresovanih investitora za ulaganja u izgradnju pogona Agroindistrijskoj zoni, što će obezbijediti uslove za otvaranje novih radnih mjesta.

Adžić je dodao da će sav prihod ostvaren po osnovu prodaje zemljišta u toj zoni biti investiran u njeno dalje infrastrukturno opremanje.

Direktor preduzeća “Hidro-kop” Radislav Babić precizirao je da je rok za izgradnju infrastrukture za odvođenje oborinskih voda šest mjeseci, a za drugi projekat dvije godine.

Ističući da će svi rokovi biti ispoštovani, on je podsjetio da je ovo preduzeće u poljednjih tri godine uspješno sarađivalo sa Gradiškom i realizovalo zanačajne projekte.