Naslovna Sport Fudbal IGOR JANKOVIĆ NAPUSTIO “RUDARE”, VRAĆA SE U BORAC

IGOR JANKOVIĆ NAPUSTIO “RUDARE”, VRAĆA SE U BORAC

GRADIŠKA – Nekadašnji trener banjalučkog Borca, Tekstilca iz Dervente, gradiške Kozare i član stručnog štaba reprezentacije Bosne i Hercegovine dok je selektor “zmajeva” bio Mehmed Baždarević, sporazumno se razišao sa prijedorskom klubom, koji je vodio od kraja juna prošle godine.

“Zeleno-crni” su u prethodnoj sezoni, koja je prije vremena okončana odlukom Fudbalskom saveza Republike Srpske zbog pandemije korona virusa, osvojili vicešampionsku titulu iza šampiona Krupe, ali je mladi stručnjak odlučio da je vrijeme za nove izazove u karijeri.

“Sporazumno sam napustio Rudar Prijedor, za koji imam samo riječi hvale. Prvi put mi se desilo da odem bez ijednog i najmanjeg problema. Moram da se zahvalim čelnicima kluba Darku Milunoviću i Saši Steviću na svemu, a posebno navijačima, tzv. Alkohol Bojsima koji su nas podržavali i kad smo bili u rezultatskoj krizi. Prijedorčanima želim sve najbolje u narednoj sezoni Prve lige RS”, rekao je Janković našem portalu.

Iako nije želio mnogo da govori o budućoj karijeri i daljim planovima, otkrio je da postoji mogućnost povratka u Borac, gdje će najvjerovatnije da preuzme funkciju u omladinskoj školi.

“Trebao bih da postanem direktor tog segmenta banjalučkog kluba”, dodao je Janković, koji je upravo u mlađim selekcijama ostvario velike uspjehe sa gradiškom Kozarom.

Osim osvojene titule u mlađim kategorijama, Janković posjeduje i UEFA pro licencu koju je stekao radeći u rimskom Laciju, a tri godine je bio pomoćnik selektora “zmajeva”.