Naslovna Info Gradiška I Republika Srpska ima svog Vučića: Svakodnevnica Aleksandra iz Gradiške, imenjaka predsjednika...

I Republika Srpska ima svog Vučića: Svakodnevnica Aleksandra iz Gradiške, imenjaka predsjednika Srbije

GRADIŠKA – Ime i prezime identično predsjedniku Srbije, poslednjih godina, uveliko utiče na svakodnevicu Aleksandra Vučić (57) inženjera medicinske radiologije, zaposlenog u Opštoj Bolnici Gradiška.

Moji sugrađani i druge osobe koje srećem, u različitim okolnostima, kada saznaju moje ime i prezime, uglavnom uz smijeh i sa simpatijama to prokomentarišu. A komentari su brojni. Na primjer, kada na šalterima plaćam kućne račune pa dođem na red, onda mi službenici kažu, pa zašto se nisi prije javio, Aleksandar Vučić kod nas može i preko reda – opisuje Aleksandar Vučić iz Gradiške, svoja iskustva.

Sugrađani me najčešće pitaju, kaže, da li ti je u srodstvu predsjednik Srbije.

– Bilo bi dobro da jeste. Nismo u srodstvu ali ga doživljavam kao svoga jer svi mi Vučići, moramo i trebamo paziti jedni druge. Tako odgovaram na česta i ista pitanja. Ipak, moram istaći da predsjednik Srbije, moj imenjak, ovdje ima veliku podršku. Ja to najbolje osjećam, stalno doživljavam i srećan sam zbog toga. Ljudi vole čuti ime i prezime, Aleksandar Vučić a reakcije su svuda pozitivne – ljubazno nam objašnjava Vučić.

Rođen je 1965. godine u Gradišci, gdje ima stalno mjesto prebivališta. Zaposlen je na odjelu radiologije Opšte bolnice. Omiljen je među kolegama, šefovima i pacijentima.
– Moj otac je porijeklom iz Čokorskih Polja kod Banjaluke ali je davno doselio u Gradišku. Moja majka je iz Lijevče polja. Imam više od trideset godina radnog staža u Bolnici, na uređajima za različita radiološka snimanja. Zadovoljan sam, i po prirodi uvijek optimista – priča Aleksandar Vučić.

O brojnosti svojih prezimenjaka, takođe je dobro informisan.

– Nikoga drugog ovdje nisam upoznao, istog imena i prezimena. Tek nekoliko pacijenata, prezimena Vučić, upoznao sam u Bolnici. I predsjednika Srbije, svoga imenjaka, volio bih upoznati i nadam se da ću uspjeti u tome, da će mi se ukazati prilika – optimista je naš sagovornik. On kaže da ga politika ne zanima, ali da prati društvena dešavanja.

– Meni je uvijek drago kada čujem da je mome narodu, mojoj Republici Srpskoj bolje, tada je moje srce puno. Predsjednik Srbije je vrlo uspješan, drago mi je što Srbija, krupnim koracima napreduje i što on ovu zemlju vodi na dobar način, među svima i svuda tražeći prijatelje a ne neprijatelje – iznosi gradiški Aleksandar Vučić svoje patriotske stavove.

– Ipak, kada bih se politički angažovao, isturio bih dobru parolu ili slogan – i Republika Srpska ima svog Aleksandra Vučića. Po raspoloženju naroda a zaslugama moga imenjaka, čiju politiku i stavove podržavam, sigurno bi rezultat bio dobar. Ipak, za sve nas, dovoljan je jedan ali vrijedan Aleksandar Vučić, drugi to jest ja je samo njegova velika podrška – rekao je manje poznat ali ugledan u svojoj sredini, Aleksandar Vučić iz Gradiške.

Aleksandru Vučiću ne treba dva puta reći
Saša Čelić, načelnik Odjeljenja radiologije i šef Aleksandra Vučića kazao je za Srpskainfo da je on vrijedan, odgovoran i duhovit.

– Veoma je stručan i pouzdan na radnom mjestu a u svim situacijama ima rješenja. Za njega nema prepreka koje ne umije savladati, u interesu službe i pacijenata. Zato je veoma cijenjen u kolektivu, jer njemu ne treba dva puta reći ili zamoliti, on je uvijek od riječi i akcije – kazao je Čelić.

Izvor: Srpska info / Milan Pilipović