Naslovna Info Gradiška HUMANOST ČASNE SESTRE KSAVERIJE IZ GRADIŠKE

HUMANOST ČASNE SESTRE KSAVERIJE IZ GRADIŠKE

Gradiška – Uvijek uz bolesne i siromašne! Ona je na prvo mjesto stavila brigu o čovjeku, bez obzira na vjerska, nacionalna ili bilo kakva druga ubjeđenja ili pripadnost.

Zato je velikodušno prihvatila i misionarsku ulogu patronažne sestre u «Karitasu».

Moleći se svakodnevno u crkvi, sestra Ksaverija, pripadnica „Družbe sestara predragocjene krvi Isusove“, u gradiškom kraju poznata po vrlo predanom i uspješnom humanitarnom radu, obavezno pomisli i na 40 osoba koje posjećuje, pomaže, brine o njima.

Ona je na prvo mjesto stavila brigu o čovjeku, bez obzira na vjerska, nacionalna ili bilo kakva druga ubjeđenja ili pripadnost. Zato je velikodušno prihvatila i misionarsku ulogu patronažne sestre u «Karitasu».

– To je moja potreba, misija koju nosim kao i časni krst uvjerena u Božije poslanje među ljude koji su ugroženi, bolesni, siromašni, zaboravljeni i obespravljeni…casna sestra kasaverija

Djeci pomažem u odjeći, obući, usmjeravam ih svim svojim bićem u pravilne životne puteve, podstičem na učenje i školu a starima i iznemoglim donosim ljekove, mjerim krvni pritisak, kuham im i perem, čistim da bi im život bio dostrojanastven, – priča sestra Ksaverija.

Neshvatljivo je da u vijeku savremene civilizacije postoje porodice odbačene od svih ,kaže sestra Ksaverija, daleko od drugih ljudi, bez puta, u blatu i krajnjoj bijedi.

Isto tako, sreća je u toj nesreći da postoji neko, u ovom slučaju časna sestra Ksaverija koja nepokolebljivo djeluje u interesu malog čovjeka i rešenja njegovih velikih, nepremostivih problema.

Milan Pilipović EuroBlic