Naslovna Kultura Humanitarni koncert „Djeca za djecu“

Humanitarni koncert „Djeca za djecu“

GRADIŠKA – U organizaciji Javne ustanove “Kulturni centar“ i KUD-a „Kolovit“ je održan tradicionalni humanitarni koncert „Djeca za djecu“ za pomoć Udruženju roditelja djece sa autizmom „Duga“ iz Gradiške.

Pored domaćina, KUD-a „Kolovit“ u bogatom kulturno umjetničkom programu učestvovali su: FUG „Motajički vuk“ iz Srpca i KUD „Petar Kočić“ iz Nove Topole.

-Već treću godinu za redom KUD „Kolovit“ organizuje humanitarni koncert za pomoć radu Udruženju roditelja djece sa autizmom „Duga“. Pored toga, uvijek se rado odazovamo na učešće u humanitarnim manifestacijama, jer smatramo da imamo kvalitet i kvantitet da pomognemo pojedincu ili udruženju, kao što je slučaj sa večerašnjim koncertom ,istakao je predsjednik „Kolovita“ Mirko Borjanović.

Borjanović je naveo da pored humanitarnih aktivnosti, u narednom periodu članove KUD-a „Kolovit“ očekuju brojne aktivnosti: nastupi, koncerti i turneje u inostranstvu.

Predsjednik Udruženja „Duga“ Saša Kasagić, zahvalio je organizatorima koncerta kao i sugrađanima koji su kupili ulaznice, ističući da će prikupljena sredstva biti usmjerena na finansiranje terapeuta koji rade sa njihovom djecom.

Kasagić je naveo da Udruženje zapošljava četiri terapeuta: dva logopeda, psiholog i defektolog, koji su angažovani kao individualna podrška djeci sa poteškoćama u razvoju.

Kasagić je naglasio da bez pomoći Gradske uprave, institucija Republike Srpske, te društveno odgovornih ustanova i organizacija kao što su: JU „ Kulturni centar“, KP „Vodovod“ i KUD „Kolovit“, Udruženje „Duga“ ne bi moglo funkcionisati.

Udruženje roditelja djece sa autizmom „Duga“ osnovano je 2017.godine u Gradišci i trenutno broji stotinu članova.