Naslovna Info Gradiška Humanista Dragoslav Šinik poslao pakete za pedeset bolesnih mališana širom zemlje (VIDEO)

Humanista Dragoslav Šinik poslao pakete za pedeset bolesnih mališana širom zemlje (VIDEO)

GRADIŠKA – Posljednje dane godine na izmaku svojom humanošću obilježio je Dragoslav Šinik, predsjednik Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima grada Gradiška.

Šinik je minulih dana ispješno sproveo akciju prikupljanje lijekova, hrane i paketića za pedesetoro djece sa stopostotnom invalidnošću i to širom BiH, bez obzira na entitetske granice.

U realizaviji ove plemenite akcije su mu, kako kaže, pomogli roditelji bolesne djece i sugrađani, gradska vlast, ali i naši ljudi iz dijaspore,koji su poželjeli da ostanu anonimni.

“U  svakom od 50 paketa su namijenski lijekovi ili hrana bez glutena, kašice i slatkiši. Ponosan sam što će brza pošta dijeliti naše pakete i pozdrave i u Bužimu, Sarajevu, Mostaru, Trebinju, Bijeljini, Tuzli, Prijedoru i drugim gradovima”, rekao je Šinik.

Ovu akciju podržali su i Brza pošta, Gradska uprava Gradiška i Kulturni centar grada na Savi.

“Od marta, od kada nas je zadesila ova pandemija, nabavljamo lijekove našoj bolesnoj djeci. Do sada smo prikupili više od 1.400 lijekova Ne smijemo dozvoliti da ni jedno dijete pati, istu bol osjećam i ja ovdje u Gradišci i moj prijatelj Nusret u Sarajevu i zato moramo biti složni”, rekao je Šinik.

Čestitke djeci kojima su uručeni paketi sa lijekovima, hranom i slatkišima uputio je i Djeda Mraz iz Gradiške,koji je ovih dana obišao na desetine oboljele djece u svojoj plemenitoj misiji.

“I bolesna  i zdrava djeca imaju želju da su zdrava,bezbrižna i da se mogu igrati.Naša dužnost je da im u tome pomognemo”, rekao je  gradiški Djeda Mraz.

Pedeset paketa će biti podijeljeno mališanima širom BiH već tokom današnjeg i sutrašnjeg dana

Video prilog:

B. Grgić

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.