Naslovna Info Gradiška HUMANI BOKSERI: Djeci s razvojnim smetnjama i sirotinji podijelili 400 paketa

HUMANI BOKSERI: Djeci s razvojnim smetnjama i sirotinji podijelili 400 paketa

GRADIŠKA – Članovi nedavno osnovanog Bokserskog kluba “Kozara’” iz Gradiške, osim takmičarskog rada, pokrenuli su i nekoliko humanitarnih akcija u svojoj sredini.

Oni su obezbijedili pakete za djecu s posebnim potrebama, te socijalno ugrožene porodice.

Razmeđe dvije godine, posebno januarski praznici, period je kada se u cijelom svijetu osjeća poseban duh, kada svi koji su u prilici i mogućnosti nastoje pomoći siromašnima, djeci, starcima, usamljenim, bolesnim i iznemoglim ljudima, naglašavaju gradiški bokseri.

Snaga

Marko Vanovac, predsjednik Bokserskog kluba ”Kozara”, ističe uspješnu saradnju s lokalnim vlastima, udruženjima građana, kulturno-umjetničkim društvima i Srpskom pravoslavnom crkvom.

– Imamo odličnu saradnju s Udruženjem roditelja djece sa smetnjama u razvoju. Za njih, kao i drugu djecu, te starije, socijalno ugrožene osobe obezbijedili smo i podijelili 400 paketa, vodeći računa o njihovim specifičnim i različitim potrebama. To je za nas velika pobjeda i uspjeh kojim se ponosimo – rekao je Vanovac za Srpskainfo.

FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

Dodaje da su se u ovim akcijama istakle i njegove kolege Kamenko Juran, Sergej Adamović, Luka Vanovac, Dušan Ristić…

– Bokseri su veoma aktivni i u akcijama koje sprovodi Srpska pravoslavna crkva. Oni ispoljavaju snagu i na duhovnom, a ne samo na fizičkom planu – rekao je sveštenik Miloš Lasica iz prigradskog naselja Kruškik, zahvalan na humanitarnim akcijama koje provode bokseri.

Prvi rođendan

BK “Kozara” će u februaru obilježiti prvi rođendan. Sada imaju pet boraca u kategoriji seniora i 30 članova. Vjeruju da će do takmičenja, planiranih na proljeće ove godine, pokrenuti sve kategorije – pionire, kadete, omladince i juniore.

Sekretar kluba Sergej Adamović zahvalan je gradonačelniku Gradiške, rekavši da je Grad obezbijedio prostor za treniranje.

Trener Kamenko Juran ističe da među članovima BK „Kozara“ ima takmičara koji pokazuju veliki potencijal i ljubav prema ovom sportu.

Izvor: Srpska info / Milan Pilipović

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.