Naslovna Kultura Hit komedija “Stojanka uživo”

Hit komedija “Stojanka uživo”

GRADIŠKA – U organizaciji Gradskog pozorišta Gradiška u petak je u Kulturnom centru odigrana hit komedija „Stojanka uživo“ u kojoj glavnu ulogu tumači beogradska glumica Jovana Petronijević.

Glavna junakinja predstave je Stojanka, mlada žena iz provincije koja želi da uspije u velikom gradu. Predstava je rađena po tekstu Saše Simonović, a režiju potpisuje Katarina Mitrović – Janković.

-Sa ovom predstavom željela sam da napravim parodiju na današnju društvenu situaciju i da se osvrnemo na izazove današnjice kako bi se svaka osoba mogla pronaći u liku Stojanke, istakla je Petronijevićeva.
Ona je navela da su reakcije publike na predstavu odličane, kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

-Smatram da će gradiška publika večeras uživati u ovoj komediji, možda i više nego u drugim gradovima. Ja sam iz porijeklom iz Šumadije i smatram da mi negdje imamo sličan smisao za humor, navela je glumica.
Zbog odličnih reakcija publike, predstava je postala dio emisije „Zvezde granda-specijal“ u kojoj možete pogledati odlomke ove izvrsne komedije koja se prikazuje pod nazivom „Stojanka i Brka“.

Nakon Gradiške, predstava „Stojanka uživo“ biće izvedena u Kozarskoj Dubici, a nakon ljetne pauze, u oktobru ponovo slijedi turneja po Republici Srpskoj.

Jovana Peronijević u ulozi Stojanke priredila je gradiškoj publici nezaboravno veče ispunjeno humorom i smijehom.

Podsjećamo, da je Jovana Petronijević ,u martu ove godine, gostovala u Kulturnom centru sa predstavom „Žensko srce u šinjelu“ u kojoj pored nje igraju Nina Grahovac i Vesna Paštrović, a režiju potpisuje Mirjana Karanović.