Naslovna Info HAPŠENJE PAVLOVIĆA NEPRIJATELJSKI AKT PROTIV SRPSKE

HAPŠENJE PAVLOVIĆA NEPRIJATELJSKI AKT PROTIV SRPSKE

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom osudio je hapšenje vlasnika Pavlović banke Slobodana Pavlovića i ocijenio da je to „politički i neprijateljski akt usmjeren protiv grada Bijeljine, Semberije i Republike Srpske“.

„Ovaj podmukao atak na Pavlovića, a samim tim i na `Pavlović banku` i sve drugo što je stvorio, ocjenjujemo kao politički i neprijateljski akt usmjeren protiv grada Bijeljine, Semberije i Republike Srpske, motivisan nacionalnim animozitetom prema svemu što je srpsko“, navodi episkop Hrizostom u saopštenju.

Vladika Hrizostom ocjenjuje da je to suštinsko ugrožavanje vitalnog nacionalnog interesa srpskog naroda.

„Protestujemo i osuđujemo hapšenje i to ocjenjujemo kao smišljeno i tendenciozno ekonomsko-finansijsko ugrožavanje grada Bijeljine i cijele Semberije, Birča i cijele Republike Srpske“, ističe se u saopštenju izdatom povodom hapšenja Pavlovića koje je izvela Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH.

Vladika Hrizostom ocjenjuje da je „priča o nekakvom kreditu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika plitka priča koja služi kao paravan za ono što se želi postići, a to je ekonomski i finansijski krah Bijeljine, Semberije i ovog dijela Republike Srpske“.