Naslovna Info Hronika Hapšenja zbog pucnjava u Zvorniku i Gradišci, policija kod osumnjičenih pronašla puške...

Hapšenja zbog pucnjava u Zvorniku i Gradišci, policija kod osumnjičenih pronašla puške i bombe

GRADIŠKA – Zvorničanin M.J. uhapšen je zbog sumnje da je u zvorničkom naselju Ulice pucao iz vatrenog oružja, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

Policijskoj stanici Zvornik prijavljeno je da je nepoznato lice u toku noći 5. decembra pucalo iz vatrenog oružja, a policijski službenici su identifikovali M.J. kojeg su uhapsili.

Pretresom stambenog objekta i vozila koje koristi osumnjičeni, policija je pronašla i privremeno oduzela automatsku pušku “M-70”, vojnu pušku, ručne bombe i druga minsko-eksplozivna sredstva, veću količinu municije i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini i protiv osumnjičenog će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog krivičnih djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

I I.M. iz Gradiške uhapšen je zbog sumnje da je u mjestu Donji Podgradci ispalio više hitaca iz vatrenog oružja, a tokom pretresa njegove kuće pronađeni su oružje i municija, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Ovo lice je uhapšeno juče, kada je i ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja.

Na osnovu naredbe nadležnog suda, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi I.M. i tom prilikom pronađeni su i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Pronađeni su vojna puška, municija različitog kalibra, dvije ručne bombe i dva sporogoreća štapina.

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naredio se po kompletiranju predmeta protiv I.M. nadležnom Tužilaštvu u redovnoj proceduri dostavi izvještaj zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Izvor: SRNA

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.