Naslovna Info Društvo Gužve u Gradišci, Donjoj Gradini, Kostajnici i Novom Gradu (FOTO)

Gužve u Gradišci, Donjoj Gradini, Kostajnici i Novom Gradu (FOTO)

GRADIŠKA – Na graničnim prelazima Gradiška, Donja Gradina, Kostajnica, Novi Grad, Brod, Izačić i Velika Kladuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH.

Gradiška izlaz iz Republike Srpske

Na ostalim graničnim prelazima povremeno je pojačana frekvencija vozila, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova. Na GP Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07 do 19 časova.

Srbija je otvorila svoje granične prelaze sa BiH bez neophodnog testa na koronavirus. BiH građani mogu ući u Srbiju u tranzitu kroz Hrvatsku ne dužem od 12 časova, bez testa na koronavirus.

Bosna i Hercegovina otvorila je granice prema: Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan “PCR” test na koronavirus koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni “PCR”, “ELISA” ili “ECLIA” test star maksimalno 72 časa. Napominjemo da djeca do 5 godina starosti ne moraju imati urađen jedan od navedenih testova kako bi ušli u C. Goru. Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja “PCR” ili “ELISA” testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

AMS RS