Naslovna Info Gradiška Grahovac pozvao Latinovića na saradnju

Grahovac pozvao Latinovića na saradnju

GRADIŠKA – Predsjednik Skupštine opštine Gradiška Uroš Grahovac /SNSD/ i predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Zoran Adžić pozvali su načelnika opštine Gradiška Zorana Latinovića /SDS/ da institucionalno sarađuju u interesu građana i razvoja opštine.
Predsjednik Skupštine opštine Gradiška Uroš Grahovac rekao je da će uputiti zahtjev načelniku opštine Zoranu Latinoviću da opštinska uprava pripremi materijale za narednu redovnu sjednicu Skupštine opštine, koja bi trebala da bude održana krajem avgusta.

“Na toj sjednici prioritet je rješavanje i donošenje odluka vezanih za imovinsko-pravne odnose, koje su ključne za nastavak investicionih aktivnosti. Takođe, biće zatražen i izvještaj o radu načelnika za prošlu godinu”, naveo je Grahovac na konferenciji za novinare.

Prije toga, istakao je Grahovac, sve odluke sa vanrednih sjednica biće objavljene u Službenom glasniku.

Grahovac kaže da bi bilo dobro da ne bude opstrukcije i da svi smijenjeni načelnici odjeljenja postupe po rješenjima i predaju dužnost kako bi opštinska uprava mogla normalno funkcionisati.

Prema njegovim riječima, i nakon tri dana od kada je preuzeo poziciju predsjednika Skupštine opštine uz asistenciju sudskog izvršioca, i dalje postoje opstrukcije lokalne uprave.

“Pored zatečene kancelarije koja se kreči i u kojoj ni danas nema namještaja, opstrukcije su nastavljene. Na druga radna mjesta u upravi raspoređena je sekretarica predsjednika skupštine sa 25 godina radnog iskustva na toj poziciji i stručni sradnik za Službeni glasnik koji je te polove obavljao 20 godina, a na mjesto sekretarice raspoređena je osoba koja je prvobitno radila kao kafe kuvarica”, naveo je Grahovac.

On je istakao da je čak i kurirskoj službi zabranjeno da bude na usluzi predsjedniku Skupštine, te nagalasio da trenutno umjesto načelnika opštine Zorana Latinovića, koji je na odmoru, radom opštinske uprave rukovodi njegov zamjenik Nikola Soldatić.

“Tražio sam razgovor sa zamjenikom načelnika, ali je on rekao da je zauzet. Uputio sam i nekoliko pisanih zahtjeva prema njemu ali je kurir vraćao pisma sa obrazloženjem da zamjenika nema”, kaže Grahovac.

Predsjednik lokalnog SNSD-a Zoran Adžić rekao je da se nakon šest mjeseci političke blokade lokalne zajednice više ne smije dozvoliti da se ovako stanje nastavi, te da su raspoloženi za istitucionalnu saradnju i političku kohabitaciju.

“I prije šest mjeseci, pa i sada govorimo da nam nije interes da opozovemo načelnika, nego da sarđujemo. Nisu nam cilj fotelje nego da radimo na deblokadi razvoja i privlačenju investicija jer ne smijemo dozvoliti nam investitori prolaze kroz Gradišku”, naglasio je Adžić.

Adžić je rekao da još nije obavljen sastanak sa Latinovićem, jer je on na godišnjem odmoru, ali su razmijenili nekoliko SMS-ova i dogovorili da o daljem funkcionisnju lokalne zajednice razgovaraju nakon godišnjih odmora, najvjerovatnije 22. avgusta.

SRNA