Naslovna Info Gradiška GRAHOVAC: GRAĐANI TRPE OGROMNU ŠTETU

GRAHOVAC: GRAĐANI TRPE OGROMNU ŠTETU

GRADIŠKA: Novoizabrani predsjednik Skupštine opštine Gradiška Uroš Grahovac rekao je da gradiška opština i njeni građani trpe ogromnu štetu zbog nefunkcionisanja lokalnog parlamenta već pet mjeseci.

On je naceo da smijenjeni predsjednik Radislav Dončić i danas je odbio da mu preda dužnost, uprkos rješenju Okružnog suda u Banjaluci u kojem se navodi da su legalne odluke o smjenama skupštinskog rukovodstva donesene na vanrednoj sjednici.

-Zbog ovog čina i situacije da pet mjeseci ne funkcioniše Skupština opštine, gradiška opština i njeni građani trpe ogromnu štetu, nesagledivu. Neshvatljivo je da se najodgovorniji ljudi u opštini Gradiška ponašaju na ovaj način, ignorišući u potpunosti interes opštine i podređujući opšte interese ličnim – naglasio je Grahovac, koji ni danas nije preuzeo dužnost od Dončića.

Grahovac je naveo da rješenje Okružnog suda podrazumijeva da se primopredaja dužnosti izvrši odmah, bez odgađanja.

U skladu sa tim rješenjem, Grahovac kaže da je danas otišao kod Dončića smatrajući da definitivno mogu da okončaju ovu situaciju, međutim, on i dalje odbija da izvrši primopredaju, navodeći da to rješenje ima određene pravne propuste, odnosno da nema pouke o pravnom lijeku.

-Ovo je izvršno, i mora se napraviti istog momenta, a s obzirom na to da je gospodin Dončić odbio ostaje da sad institucije završe taj dio posla – rekao je Grahovac.