Naslovna Kultura GRADSKO POZORIŠTE GRADIŠKA: Miodrag Radonjić i Nikola Rakočević 14. decembra u Gradišci...

GRADSKO POZORIŠTE GRADIŠKA: Miodrag Radonjić i Nikola Rakočević 14. decembra u Gradišci s predstavom “Audijencija”

U Gradišci će se u organizaciji gradiškog Gradskog pozorišta u utorak, 14. decembra odigrati pozorišna predstava “Audijencija” u kojoj igraju Miodrag Radonjić i Nikola Rakočević.

Za kraj ove godine ugostićemo odličnu predstavu u produkciji Ateljea 212 i Scene ASM iz Beograda, a riječ je o predstavi „Audijencija“ Vaslava Havela u kojoj igraju dva veoma poznata glumca mlađe generacije:  Miodrag Radonjić ( Južni Vetar, Ubice mog oca, Hotel Beograd i dr.), i Nikola Rakočević (Branio sam Mladu Bosnu, Jutro će promeniti sve,Državni službenik, Pevačica i dr.)

Komad koji je svoji premijeru doživeo još 1981. godine u Ateljeu 212 a glavne likove igrali su Bora Todorović i Petar Kralj predstavlja politički satirikon iz doba Čehoslovačke i kulta ličnosti.

“Audijencija” iz 1975. prvi je Havelov komad koji oživljavaju Miodrag Radonjić i Nikola Rakočević. Radi se o jednočinki zasnovanoj na dijalogu između glavnog lika i njegovog poslodavca, pivara Sladeka, zaduženog za špijuniranje svog sagovornika. Kako je Havel u vreme kada je napisao dramu bio zabranjen pisac, delo je izvođeno krišom, u sobama umesto u pozorišnim prostorima. Intrigantna prošlost Audijencije čine je i danas izuzetno zanimljivom i provokativnom. Naizgled običan, prozaičan, gotovo prijateljski razgovor krije u sebi puno više od puste razmene, skoro pa najobičnijih porodičnih informacija, muških tajni itd. Sam tekst na duhovit način problematizuje kako se osećaju i šta misle ljudi koji su pristali da neko drugi razmišlja umesto njih.

UTORAK, 14.12. u 20 časova.

Cijena ulaznice je 15KM, a na dan izvođenja 18KM.