Naslovna Info Gradiška “Gradska čistoća”: Ne bacajte žar i neohlađen pepeo u kontejnere

“Gradska čistoća”: Ne bacajte žar i neohlađen pepeo u kontejnere

GRADIŠKA – Tokom grejne sezone izgorjelo je nekoliko plastičnih kontejnera u Gradišci.

Uzrok je neodgovorni i neoprezni građani koji prosipaju neugašen žar i pepeo u kontejnere sa smećem, koje plane i napravi štetu.

-Mještani sipaju žar u plastične kontejnere od čega se prvo zapali papir i plastika, a ubrzo vatra zahvata i kontejner. Tada zovu vatrogasce ali iz loših iskustava nikako da nauče lekciju – kažu gradiški vatrogasci.

iz KP “Gradska čistoća” ističu da se i danas desio novi slučaj zapaljenog smeća u ulici Jerusalemskoj, gdje je izgorio plastični kontejner.

-Požar u kontejneru je izazvan neodgovornim odlaganjem pepela što je uzrokovalo trajno oštećenje kontejnera. Saniran je požar i postavljen je zamjenski kontejner. Apelujemo na nesavjesne korisnike usluga odvoza otpada koji se griju na drva, pelet i ugalj, da otpad (ohlađen) odlažu u metalne kante predviđene za pepeo – navode iz ovog komunalnog preduzeća.

KAZNE ZA NEODGOVORNE

Pored materijalne štete postoji opasnost i da se plamen proširi, a da ne pominjemo da je ugrožena i bezbednost svakog prolaznika u tom trenutku.

– Komunalna policija mora biti rigoroznija, a građani odgovorniji. Tako ćemo riješiti problem – smatraju sagovornici portala “Moja Gradiška”.