Naslovna Info Gradiška Gradonačelnim Zoran Adžić: Građani da poštuju sve mjere nadležnih kako bi se...

Gradonačelnim Zoran Adžić: Građani da poštuju sve mjere nadležnih kako bi se spriječilo širenje korona virusa (VIDEO)

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić obratio se danas građanima putem medija u vezi aktuelne epidemiološke situacije te ih pozvao da budu odgovorni i da poštuju sve mjere nadležnih kako bi se spriječilo širenje korona virusa.

„Poštovani sugrađani u skladu sa postojećom epidemiološkom situacijom izazvanom širenjem virusa korona pozivam vas da se pridržavate svih mjera koje nalaže struka i nadležni organi, a prije svega Štaba za vanredne situacije grada Gradiška i Republičkog Štaba za vanredne situacije.

Samo odgovornim ponašanjem i strogim poštovanjem naloženih preporuka i mjera možemo uticati na suzbijanje širenja virusa koji usljed neodgovornog ponašanja pojedinaca može poprimiti ozbiljne razmjere.

Javna zdravstvena ustanova Dom zdravlja Gradiška obezbjedila je 24-šasovno dežurstvo svih zdravstvenih službi.

Takođe pozivom na određene telefonske brojeve naši građani mogu dobiti sve informacije vezane za virus korona.

Želim da podsjetim da svi građani koji zbog starosti ili zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti da izvrše nabavku osnovnih životnih namirnica i lijekova svoje potrebe mogu prijaviti na dežurni broj Civilne zaštite 121 ili broj 051 814 753 najkasnije do 17 časova svakim danom.

Organizovani timovi će postupiti po njihovim zahtjevima i u skladu sa preporučenim količinama koje je propisao republički štab za vanredne situacije izvršiti nabavku i dostavu namirnica do njihovih vrata uz predočavanje fiskalnog računa.

Ovdje se posebno želim osvrnuti na lica kojima je izadato rješenje o 14- todnevnom karantinu.

Higijensko epidemiološka služba Doma zdravlja je izdala 565 rješenja o 14-todnevnoj izolaciji naših građana sa prostora grada Gradiška.

Ja ih lično zamoljavam kao čovjek i roditelj da ispoštuju propisanu proceduru kućnog karantina u interesu njih, njihovih porodica i svih nas.

Ako ne budu poštovali propisane mjere doprinijeće širenju zaraze na najuže članove porodice i sve nas.

Provedeno je 178 obilazaka i 5 lica nije poštovalo rješenje o kućnom karantinu od 14 dana.

Koristim priliku da vas informišem da će se vrštiti stroga kontrola za sprovođenjem navedenih mjera i da će nepoštovanje istih biti strogo sankcionisano pokretanjem prekršajnih i krivičnih postupaka.

Isto tako je utvrđeno da će ona lica koja nisu u stanju da provedu 14-todnevni karantin u svojim domovima biti prinuđeni fizičkim mjerama da to vrijeme provode u karantinskom naselju na carinskom terminalu.

Zato ih još jednom molim u njihovom interesu i interesu njihovih porodica i svih nas da ispoštuju rješenje koje su dobili od zdravstveno- sanitarnog inspektora o obaveznom 14-todnevnom karantinu.

Dragi sugrađani u ovom trenutku nema prostora za veliku paniku, naše ponašanje treba biti usmjereno na zaštitu vašeg zdravlja i zdravlja svih ljudi koji vas okružuju i s kojima ste u kontaktu jer samo tako zajedničkim snagama možemo prebroditi ovu situaciju.

Hvala vam na razumijevanju“, navodi se u obraćanju gradonačelnika Gradiške Zorana Adžića.

Video: