Naslovna Info Gradiška Gradonačelnik Zoran Adžić: Zbog kršenja mjera samoizolacije četiri lica pod prisilom sprovode...

Gradonačelnik Zoran Adžić: Zbog kršenja mjera samoizolacije četiri lica pod prisilom sprovode u karantin

GRADIŠKA – Gradski štab za vanredne situacije Gradiška održao je četvrtu redovnu sjednicu nakon koje je načelnik opštine Zoran Adžić poručio da su tri lica na prostoru Gradiške zaražena virusom korona, a da će četiri lica koja nisu poštovala mjere izolacije biti prisilno sprovedeni u karantin.

“Komunalna policija koja je dobila dozvolu da vrši kontrolu napravila je 366 rješenja, obišli su 420 osoba kojima je propisana mjera samoizolacije, a neka lica su nekoliko puta kontrolisana. Od 77 osoba, četiri lica su kršila rješenja od 14-dnevnom karantinu i oni će biti prisilno sprovedeni u karantin”, rekao je Aždić i poručio da će pomenuta lica biti sprovedena u karantin koji je određen za granični prelaz Gradiška.

“Dio tog karantina će se korisiti za takve slučajeve, ta lica će biti privedena pod prisilom jer moramo ozbiljno da shvatimo ovu situaciju”.

Od sinoć Gradiška ima tri slučaja zaraženih virusom korona, od njih su uzeti kontakti i nastoji se da se slučajevi izoluju.

“Opšta bolnica Gradiška je osposobila prostoriju za porod trudnica, a osposobljena je jedna posebna zgrada gdje su 34 kreveta spremljena za liječenje lica koja imaju virus koronu”, rekao je Adžić.

Načelnik poručuje i da su stvoreni tehnički uslovi da istog trenutka 12 respiratora mogu da se postave u funkciju i da će prema Gradišci biti upućena dodatna medicinska oprema prvenstveno zdravstvenim radnicima.